Želiš izgubiti centimetre oko struka? Onda trebaš jesti voće puno proteina svaki dan

Nemoj zaboraviti na svoju dnevnu porciju voća. Spasit će ti zdravlje i liniju.

Želiš izgubiti centimetre oko struka? Onda trebaš jesti voće puno proteina svaki dan

Malo je žena danas koje ne vode bitku protiv dosadnih masnih naslaga oko trbuha. I najčešće sve gubimo. Mršavljenje je teška borba i malo tko je dovoljno ustrajan u njoj. I nitko nas ne krivi pored sve te ukusne hrane s kojom smo okružene svakog dana.

No, nije sve ukusno prokleto svojstvima debljanja. Sigurno si već čula da hrana koja je bogata proteinima može pomoći u skidanju kilograma, a ako je uz to još puna vode i vitamina imamo dobitnu dijetalnu kombinaciju. Riječ je, naravno, o voću, a ovih 12 vrsta voća bogato je proteinima i stoga je idealna poslastica u vrućim ljetnim danima.

Nar

Nar je prava poslastica koja je istovremeno bogata antioksidansima zbog kojih ovo voće može isprati toksine iz tvog tijela. Njegovi polifenoli potiču rad metabolizma i pomažu u minimalizaciji lipida koji se talože u krvotoku. Nar je bogat izvor vlakana, vitamina c i k, kalija ali i proteina. Njegovi protuupalni učinci mogu ti pomoći da se brže riješiš naslaga oko trbuha, a zbog vlakana i proteina osjećat ćeš se sito.

Jabuke

Jabuke su vrlo korisni saveznici u borbi protiv masnih naslaga. Imaju jako visok udio vlakana i jako malo kalorija. Jedna jabuka zasitit će te više od većine drugog voća i napuniti energijom. Jabuke su pune vitamina c, kalcija, željeza, fosfora, magnezija i ostalih važnih nutrijenata. One ti neće samo pomoći u skidanju kilograma nego će te učiniti sveukupno zdravijom.

Avokado

Avokado je poznato među voćem koje topi kilograme. Odličan je izvor omega masnih kiselina koje su prezdrave za tvoj organizam, a nutrijenti koje sadrži ubrzavaju proces pretvorbe masti u energiju. Ubrzavaju metabolizam, a sadrže i više kalija od banana koje su poznate po visokom udjelu ovog minerala. Bogat je vlaknima koja također pomažu u mršavljenju a utječe i na normalizaciju razina kolesterola. 

Kokos

Kokos može utažiti sve tvoje žudnje za hranom. Mala količina kokosa dovoljna je da te zasiti a istovremeno sadrži jako malo kalorija. Osim što pomaže rad probavnog metabolizma, odličan je i za metabolizam jetre. Ako nisi sigurna kako bi jela kokos, probaj piti kokosovu vodu, ili zamijeniti obično mlijeko i vrhnje za proizvode od kokosa. Obavezno probaj i grickalice od kokosa.

Banane

Banane su izrazito bogate vlaknima i mogu te brzo zasititi. Snizit će apetit i žudnje za brzom hranom. Banane sadrže neophodne vitamine i minerale, no nemoj pretjerati s njima jer bi mogle izazvati suprotan učinak.

Grejp

Ovo voće je odlično za skidanje naslaga s trbuha. Sadrži antioksidans naringenin koji pomaže u balansiranju razina inzulina. Ima vrlo malo kalorija a puno vitamina a i c. Pomaže u održavanju zdravih razina kolesterola i održavanja zdravlja srca. Ako uvrstiš ovo voće u svoj dnevni meni sigurno će ti pomoći u bržem mršavljenju. 

Limun

Limun je jedno od najboljeg voća za detoksikaciju organizma ali i za mršavljenje. Prepun je vitamina i minerala, i jedno je od općenito najzdravijeg voća na svijetu. Probaj ga dodati jelima kad god možeš, a čaša tople vode s limunom ujutro učinit će čuda za tvoju liniju.

Borovnice

Sve bobičasto voće je odlično za zdravlje, ali borovnice su na posebnom mjestu ako želiš izgubiti kilograme. One su prepune antioksidansa i nutrijenata koji pomažu u borbi protiv masnih naslaga. Pomažu u ubrzavanju metabolizma i sagorijevanju masnih naslaga. 

Lubenica

Lubenice imaju vrlo visok udio vode pa mogu pomoći u bržem izbacivanju toksina iz tijela. One pomažu u smanjivanju akumulacije masti u tijelu, a sadrže vrlo malo kalorija. Zbog visokog udjela minerala, vitamina i vode odlične su za mršavljenje, pogotovo ljeti.

Naranče

Naranče su jedno od najboljeg voća za mršavljenje. Sadrže visok udio vitamina C, imaju vrlo malo kalorija i odlične su za probavu. Prepune su vode zbog čega su super za izbacivanje toksina i topljenje masti, a s njima gotovo da ne možeš pretjerati.