Do pločica u nekoliko koraka

Uz ove ćeš vježbe brzo isklesati trbuh i istopiti salo

Jaki trbušni mišići nisu samo lijepi, već i nužni kako bi tijelo normalno funkcioniralo, kako bi se neometano kretala i bila fleksibilna

pexels-cottonbro-7674494.jpg
Foto: Pexels

Ravan trbuh i zanosan struk san su svake žene, no zbog stila života, načina prehrane i manjka vremena za trening i za sebe, mnogima se čini nedostižan. Naime, salo oko struka rezultat je stresa kojemu smo svakodnevno izložene, jer hormon stresa, kortizol, čini da se masnoće nakupljaju upravo u području abdomena. Stoga, salo oko struka nije samo stvar estetike, već može biti i zdravstveni problem.

Image
'Trio Fantastikus'

Ove su najučinkovitije: Najbolje 2 u 1 vježbe za stražnjicu

Opterećuje unutarnje organe i povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti te dijabetesa tipa 2. Kako bi prevenirala zdravstvene probleme, ali i isklesala liniju pa s ponosom nosila uske haljine i majice, uvrsti u svoju svakodnevicu ove vježbe. Ne zahtijevaju puno vremena, već samo malo upornosti i volje kako bi stekla kontinuitet koji je najvažniji u postizanju rezultata kada je riječ o vježbanju. U nastavku ti otkrivamo najučinkovitije vježbe za trbuh.

Podizanje koljena

Ova vježba ima dvostruki učinak. Sagorijeva kalorije i jača trbušne mišiće. Radi je odmah na početku za zagrijavanje. Stani u lagani raskorak i naizmjence podiži koljena prema prsima. Pritom drži trup uspravnim i gledaj pred sebe.

Izmjena visokog i niskog planka

Ova vježba izuzetno je učinkovita jer aktivira sve mišiće na tijelu, a za pravilno izvođenje od ključne je važnosti aktivirati mišiće trupa. Već i samo držanje planka iziskuje napor, a gdje li tek izmjena iz visokog u niski. Kako pravilno izvoditi ovu vježbu, pogledaj u videu.

Dodirivanje prstiju

Ova vježba poboljšat će fleksibilnost nogama, rukama i u leđima te učvrstiti trbušne mišiće. Lezi na prostirku, "zalijepi" donji dio leđa za nju, podigni noge u zrak i ruke također te gornji dio leđa podiži nastojeći prstima na rukama dodirnuti nožne prste. Pritom ne isteži vrat, nego ga drži u ravnini s tijelom.

Bočni plank

Ova vježba izuzetno je učinkovita u jačanju bočnih trbušnih mišića, ramena i nogu. Osim što ćeš ojačati tijelo, tijekom držanja planka istopit ćeš i masnoće. Nastoj jednu minutu ostati u ovom položaju i vodi računa da ne propadaš u struku. To ćeš postići tako što ćeš aktivirati trup.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.