Želiš 'bezbolno' smršavjeti? Mali koraci čine veliku razliku

Jesen je savršeno godišnje doba za isprobavanje novih stvari, započinjanje sportskih aktivnosti, skidanje suvišnih kilograma koji su odoljeli čak i ljetu

Želiš 'bezbolno' smršavjeti? Mali koraci čine veliku razliku

Ako nisi sportski tip bit ćeš sretna kada čuješ da čak i lagana šetnja može dovesti do rezultata, odnosno pozitivno djelovati na zdravlje.

Naime, studija objavljena u časopisu Medicine & Science in Sport & Exercise pokazala je da desetominutno svakodnevno hodanje neutralizira štetne učinke sjedenja i snižava rizik od osteoporoze u starijoj životnoj dobi.

Želiš li skinuti kilograme trebala bi redovito - čitaj svaki dan, hodati pola sata. Ne lagano šetati, već hodati malo brže, toliko da se oznojiš.  150 minuta na tjedan umjereno brzog hodanja uzima se kao zlatni standard kada je o mršavljenju riječ.  


Image

Mali trikovi koji će ti pomoći ako želiš smršavjeti


Image


(FOTO: Pexels)

"Nije potrebno drastično rezati unos kalorija ili trčati 'maratone' svaki dan kako bi izgubila kilograme. Štoviše, to može dovesti do ozljeda, a one će te vratiti na početak", objašnjava sportska psihologinja i osobna trenerica Maggie Winzler za myfitnessspal.com. Umjesto toga, ako si početnica, puno je bolje, kako smo već i spomenuli, svakodnevno hodati umjereno brzo 30 minuta. Ovisno o tvojoj kilaži i visini, pritom ćeš potrošiti oko 150 kalorija.

Budeš li ovu fizičku aktivnost ponavljala svaki dan, na tjedan ćeš sagorjeti 1.050 kalorija. Kako bi izgubila pola kilograma trebaš sagorjeti 3500 kalorija, što znači da će ti za to trebati tri tjedna hodanja. Za godinu dana, samo hodanjem koje će ti postati užitak, smršavjet ćeš gotovo sedam kilograma. Korigiraš li pritom i prehranu, a doći će ti prirodno da uvođenjem jedne zdrave navike, uvedeš i drugu pa treću, dovest ćeš liniju do savršenstva, a da se pritom nisi puno morala odricati i truditi. Mali koraci, ako ih redovito ponavljaš, čine razliku.

Na dan unesi 150 kalorija manje, no što si dosad običavala i oko 150 potroši hodanjem i već imaš deficit od 300 kalorija. 

Umjesto dizala koristi stube, umjesto automobila bicikl ili noge, igraj se s klincima na dvorištu, oznoji se kad god ti se pruži prilika i uskoro ćeš vidjeti promjene na svome tijelu kojima ćeš biti vrlo zadovoljna.  


Možda će te zanimati

Image
PRVA POBJEDNICA

Spektakularno finale! Hana Ivković osvojila titulu 'Superstara' i 50 tisuća eura

Image
VELIKO FINALE

Tko će biti prvi hrvatski 'Superstar'? Hana, Toni, Petar ili Dino – večeras doznajemo pobjednika