Izlike nema!

I za one kojima se ne da! Vježbe koje možeš raditi u krevetu

Vani je hladno pa je vrijeme savršeno da ga provedeš pod dekicom, na kauču, a ujutro malo dulje odspavaš, ako si na godišnjem. No, čak i vrijeme u krevetu možeš iskoristiti za rekreaciju. Ne mislimo pritom na ništa nepristojno

pexels-miriam-alonso-7592280.jpg
Foto: Pexels

Izgleda da ne postoji više ni jedan izgovor, čak ni lijenost koje možeš iskoristiti kako bi preskočila trening. Naime, postoje vježbe koje možeš odraditi, a da ne ustaneš iz kreveta. Osim za slučaj "bolje išta, nego ništa", odnosno za održavanje kontinuiteta vježbanja kada ti se stvarno ne da ništa drugo, ove vježbe dobro je znati jer ih možeš raditi dok se oporavljaš od prehlade, gripe ili korone ili pak neke treće bolesti ili ozljede zbog koje trebaš mirovati.

Image
Pristupi pametno

Napravi malu promjenu u treningu i gledaj kako se kile tope

shimmer fallback

Bilo bi dobro da je madrac na kojem spavaš tvrđi jer je vježbe puno lakše izvoditi na tvrdoj, nego na mekanoj površini. Osim toga, tvrda podloga smanjit će rizik od ozljeda. U nastavku pogledaj koje su to vježbe koje ne traže da napustiš svoj udobni krevet. Radi ih ujutro nakon buđenja ili navećer kad ideš spavati. Tko ti brani da ih radiš i usred dana dok se izležavaš i gledaš film?

Podizanje noge

Lezi na leđa, jednu nogu savij u koljen, a drugu ispruži i podigni do razine koljena, potom istegni nogu, zadrži položaj nekoliko sekundi pa spusti nogu natrag na madrac. Tijekom izvođenja vježbe ativiraj trbušne mišiće. Ponovi je deset puta s jednom i deset puta s drugom nogom. Napravi tri serije.

Bočno podizanje noge

Ovom vježbom aktivirat ćeš gluteus medius, srednji stražnjičn mišić, onaj koji se se nalazi uz tvoj bok. Osim što ćeš ovom vježbom oblikovati stražnjicu, dobit ćeš na mobilnosti. Lezi na bok, a gornju ruku stavi ispred trbuha. Na taj način bolje ćeš održavati ravnotežu. Ispruži i aktiviraj noge pa onu gornju podiži kao što jeprikazano u videu. POnovi vježbu deset puta s jednom pa deset puta s drugom nogom. Napravi tri serije.

Mali most

Ova vježba odlična je za jačanje mišića stražnjice i trbuha. Lezi na leđa, savij noge tako da ti pete dođu ispod koljena. Ramena pošalji natrag i dolje, a vrat opusti. Podigni trup tako da na madracu ostane samo gornji dio leđa, odnosno ramena. Aktiviraj mišiće stražnjice i trbuha te zadrži položaj deset sekundi pa se spusti na madrac. Ponovi vježbu pet puta u tri serije.

Škarice

Lezi na leđa, aktiviraj mišiće trupa, donji dio leđa "zalijepi" za madrac. Noge savij u koljenima i podigni u zrak pa naizmjence jednu ispruži a drugu savij. U ovoj vježbi rade mišići bedara, stražnjice i trupa.

Poza sretnog djeteta

Ovaj položaj pomoći če ti da otvoriš, razgibaš i rasteretiš kukove, potakneš probavu i izmasiraš donji dio leđa. Izuzetno je ugodna, a i kako joj ime kaže, popravlja raspoloženje. Lezi na leđa, otvori ramena i prsa, opusti vrat i rukama se s vanjske strane primi za stopala te se zaljuljaj lijevo-desno. Položaj zadrži koliko ti je ugodno.

Tvist

Lezi na leđa, savij lijevu nogu pa ju prebaci preko ispružene desne. Gornji dio leđa fiksiraj za madrac tako što ćeš lievi ruku odručiti. Desnom privlači koljeno lijeve noge. Izgleda kmplicirano, no vrlo je jednostavno. Pogledaj video i sve će ti biti jasnije. Vježbu izvodi polagano, osvijesti kako i se istežu mišići kralježnice i nogu.

Nakon što odradiš sve vježbe, istegni se koliko si duga. Ruke pošalji iznad glave, a nožne prste što dalje od njih. Kad ustaneš osjećat ćeš se svježe i gipko.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.