Krem juha od cvjetače, sira i pancete
Sastojci:
8 kriški slanine, nasjeckane na male komadiće
pola glavice luka, nascjeckanog
1 stabljika celera, nascjeckanog
2 češnja češnjaka
sol i papar
4 šalice naribane cvjetače
2 žlice vode
2 žlice bezglutenskog brašna
2 šalice pileće juhe
2 šalice mlijeka
trunka ljutog umaka (ili po želji)
2 i pol šalice naribanog Cheddar sira
2 zelena mlada luka, nasjeckana
Postupak:
Zajedno umutite brašno i pileću juhu te stavite sa strane. Popecite slaninu na srednje jakoj vatri u velikom loncu dok ne postane hrskava. Izvadite je i stavite na papirnati ubrus. U isti lonac dodajte nasjeckani luk, celer i češnjak i pirjajte dok ne omekša, oko 4-5 minuta. Dodajte cvjetaču i vodu te dobro promiješajte. Pustite na vatri dok cvjetača ne omekša, oko 5-7 minuta. U to polako umutite smjesu od brašna i pileće juhe te lagano kuhajte oko 3-4 minute. Isključite vatru, umiješajte sir i miješajte dok se ne rastopi i postane kremast. U juhu dodajte pola količine pečene pancete, posolite i popaprite. Poslužite i ukrasite preostalim sirom i pancetom te zelenim mladim lukom.