Mesne okruglice u listovima od salate
Sastojci:
900 grama puretine
1 šalica kuhane kvinoje
1/2 srednjeg luka, naribanog
3 češnja češnjaka, mljevenog
1/2 šalice naribane tikvice
1/4 šalice nasjeckanog peršina
1/4 sušenog čilija
2 žlice soja umaka
1 žličica origana
1/2 žličice mljevenog crnog papra
1 umućeno jaje
2 šalice umaka od rajčice
9 srednje do velikih listova zelene salate
6 žlica sitno naribanog parmezana
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. U velikoj zdjeli izmiješajte mljevenu puretinu, kuhanu kvinoju, ribani luk, češnjak, tikvice, peršin, sušeni čili, soja sos, origano, papar i jaje. Sve dobro izmiješajte. Uzmite otprilike jednu i pol žlicu smjese i oblikujte mesne okruglice koje ćete stavljati na pleh obložen papirom s ravnomjernim razmakom. Pecite ih u pećnici oko 20 minuta, dok ne postanu čvrste na dodir i kuhane. Za to vrijeme zagrijte umak od rajčice na tavi i lagano promiješajte te na to stavite mesne okruglice. Poslužite uz listove salate i pospite parmezanom.