Pečene piletina + prokulice
Sastojci:
2 komada pilećeg mesa (batak i zabatak)
1 stabljika prokulica, narezanih na pola
1 žlica kokosovog ulja
sol, papar, mljeveni češnjak
1 žlica maslinovog ulja
sok od 1 limuna
1/4 šalice jušnog temeljca
parmezan sir za ukrašavanje (po želji)
Postupak:
Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Dobro operite i prepolovite prokulice. Stavite ih u zdjelu s maslinovim ulje, posolite, popaprite i stavite češnjak. Na isti način posolite meso. Stavite kokosovo ulje i tavu i pričekajte dok se zagrije. Kada se zagrije, stavite meso i ostavite barem 6-8 minuta kako bi dobilo boju i postalo hrskavo. Nakon toga, okrenite na drugu stranu. Kada su obje strane pečene, dodajte prokulice u to, stavite jušni temeljac i sok od limuna te promiješajte. Sve to stavite u posudu za pećnicu i pecite oko 30 minuta. Na kraju ukrasite parmezanom, ako želite.