Piletina Enchilada u punjenim tikvicama
Sastojci:
Za Enchilada umak
maslinovo ulje
2 češnja češnjaka
1 ili 2 žlice Tabasco umaka (ako volite pikantno)
jedna i pol šalica umaka od rajčice
1/2 žličice čilija u prahu
1/2 žličice kumina
2/3 jušnog temeljca
sol i svježe mljeveni crni papar
Za tikvice brodove
4 srednje tikvice
1 žličica ulja
1/2 šalice zelenog luka, sjeckanog
3 češnja češnjaka, sjeckanog
1/2 šalice nasjeckane zelene paprike
1/4 šalice nasjeckanog korijandera
200 grama kuhanih pilećih prsa, nasjeckanih
1 žličica kumina
1/2 žličice sušenog origana
3 žlice vode ili jušnog temeljca
1 žlica sosa od rajčice
sol i papar
Za preljev:
3/4 šalice naribanog Cheddar sira
korijander i mladi luk, nasjeckano
Postupak:
Za umak Encilada: U tavu stavite ulje i češnjak. dodajte Tabasco umak, čili u prahu, kumin, vodu ili jušni temeljac, umak od rajčice, sol i papar. Pirjajte oko 5-10 minuta na niskoj vatri. Stavite na stranu. Zagrijte pećnicu na 230 stupnjeva. Izrežite tikvice na pola po dužini i izdubite ih pomoću male žličice. Iskopano meso iz tikvica nasjeckajte na male komadiće i stavite na stranu. Tikvice stavite kuhati u kipuću vodu, ostavite ih jednu minutu i izvadite. U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte luk, češnjak i papriku. Kuhajte na srednje laganoj vatri oko 2-3 minute. Dodajte nasjeckane tikvice i korijander, posolite, popaprite i kuhajte oko 4 minute. Dodajte kumin, origano, čili u prahu, vodu, rajčicu i kuhajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte piletinu i miješajte i kuhajte još 3 minute.
Encilada umak stavite na dno posude koju ćete staviti u pećnicu. Na to poredajte izdubljene tikvice i punite smjesom od piletine. Na vrh svake napunjene tikvice stavite dvije žlice Enchilada umaka i žlicu i pol nasjeckanog sira. Prekrijte folijom i pecite 35 minuta dok se sir ne otopi. Na vrh po želji možete staviti nasjeckani mladi luk i korijander.