Linguini s rajčicom i pancetom
Za 4 porcije
250 g tjestenine – linguini
2 žličice maslinovog ulja
1/2 šalice nasjeckanog crvenog luka
75 g pancete, nasjeckane
1 ½ šalice cherry rajčica, prepolovljene
4 češnja češnjaka, protisnutog
1 žličica sušenog origana
1 žličica soli
1/4 žličice papra
30 g naribanog parmezana
Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu i kuhajte minutu ili dvije kraće nego što piše na pakiranju. Ocijedite i sačuvajte pola šalice vode od kuhanja tjestenine.
U tavu na ulju popržite luk, zatim dodajte pancetu i dinstajte 2 minute. Dodajte i rajčice, češnjak i origano i popržite sve minutu. Dodajte tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine, po potrebi još soli ili papra, dobro promiješajte i kuhajte minutu ili koliko je potrebno za se tekućina upije. Maknite sa štednjaka, pokrijte i ostavite da odstoji 3 minute. Poslužite s naribanim parmezanom.
Kalorija po porciji: 301