403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Fitness
Fitness

Ukusni obroci

Ukusni obroci
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Tko kaže sa se ne može jesti dijetnu i jako finu hranu? Ovi recepti dokazuju suprotno!

Ukusna, a dijetna večera? Zvuči nemoguće? Ovi recepti upravo donose ovu kombinaciju. Bez obzira jeste li veteran u mršavljenju, po prvi puta pokušavate jesti manje kalorija ili naprosto održavate liniju – ove ideje pomoći će vam malo "začiniti" jelovnik zanimljivim i jako finim receptima. Oni možda nemaju puno kalorija, ali zato imaju puno okusa! Od ukusnih mesnih, vegetarijanskih, jednostavnih i brzih ili pak nešto kompliciranijih – svi ovi recepti imaju manje od 350 kalorija po porciji. Isprobajte ih!  

Gljive, tikvice i feta sir

Za 1 osobu 2-3 velike gljive: veliki šampinjoni (portobello/crimini), pečurke, bukovače 1 mala tikvica 60 grama feta sira Zagrijte pećnicu na 220ºC. Premažite klobuk iznutra maslinovim uljem. Naribajte malu tikvicu, nasolite je da pusti vodu. Ostavite tako 15-ak minuta a zatim isperite i dobro ocijedite. Pomiješajte tikvicu s natrganim feta sirom. Stavite mješavinu tikvica i sira u klobuk gljiva i zapecite ih u pećnici 15 minuta. Kalorija po porciji: 228

Riba s limunom i tikvicama

Za 4 osobe 2 tikvice, narezana na štapiće 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckan ili protisnut 16 cherry rajčica 4 x 175 g fileta ribe po želji (bakalar, oslić, lubine, škarpinu, grdobinu...) 1 limun, izrezan na četvrtine 2 žlice bosiljka 2 žlice peršina 2 kriške kruha 2 žlice ribanog parmezana 1 bjelanjak 1 žlica maslinovog ulja sol i papar po želji Zagrijte pećnicu na 200°C. U namašćenu vatrostalnu posudu stavite tikvice, pospite preko njih češnjak i cherry rajčice. Na vrh stavite filete ribe i četvrtine limuna. U multipraktiku isjeckajte sitno bosiljak i peršin, dodajte i kruh i usitnite ga. Na kraju dodajte i parmezan, žlicu soka od limuna i bjelanjak. Začinite solju i paprom te sve zajedno izmiksajte. Svaki filet namastite maslinovim uljem i onda ga prekrijte mješavinom kruha, začina, sira i bjelanjka. Prelijte s malo maslinovog ulja i stavite peći, 20 do 25 minuta dok povrće ne omekša. Kalorija po porciji:  255

Salata od piletine

Za 1 osobu 85 g pilećih prsa 1 tanka šnita pancete 1 ½ šalice zelene salate 1 tvrdo kuhano jaje ¼ šalice cherry rajčica ¼ avokada 2 žlice jogurta (ili maslinovo ulje i ocat) Narežite piletinu na trakice i popržite je na tavi. U zdjelu stavite zelenu salatu, narezano jaje, cherry rajčice i avokado. Dodajte i piletinu te dresing od jogurta ili maslinovog ulja i octa te promiješajte. Kalorija po porciji: 280

Lagani bolognese

Za 4 osobe 2 žlice maslinovog ulja 400 g mljevene junetine 1 veliki luk, nasjeckan 1 češanj češnjaka, sitno nasjeckan 1 stabljika celera, sitno nasjeckana 1 crvena paprika, nasjeckana po želji 200 g  šampinjona, nasjeckanih ½ žličice mješavine mediteranskih začina (ružmarin, bosiljak, origano...) 400 grama sitno sjeckane rajčice 3 žlice koncentrirane od rajčice 1 tikvica sitno nasjeckana 200 mL goveđeg temeljca sol papar po želji Na maslinovom ulju kratko popržite luk, pa dodajte češnjak, celer i papriku. U posudu dodajte mljeveno meso, pa ga kratko popržite. Dodajte i tikvicu i gljive. Kratko dinstajte, pa dodajte rajčicu i mješavinu začina. Kuhajte 20 minuta. Umjesto s tjesteninom poslužite s brokulom ili cvjetačom prokuhanom ili kuhanom na pari. Možete se odlučiti i za tikvicu narezanu na štapiće i kratko poprženu na tavi. Kalorija po porciji: 180 + tikvica ili brokula – 35 kalorija na 100 grama

Linguini s rajčicom i pancetom

Za 4 porcije 250 g tjestenine – linguini 2 žličice maslinovog ulja 1/2 šalice nasjeckanog crvenog luka 75 g pancete, nasjeckane 1 ½ šalice cherry rajčica, prepolovljene 4 češnja češnjaka, protisnutog 1 žličica sušenog origana 1 žličica soli 1/4 žličice papra 30 g naribanog parmezana Tjesteninu stavite kuhati u kipuću vodu i kuhajte minutu ili dvije kraće nego što piše na pakiranju. Ocijedite i sačuvajte pola šalice vode od kuhanja tjestenine. U tavu na ulju popržite luk, zatim dodajte pancetu i dinstajte 2 minute. Dodajte i rajčice, češnjak i  origano i popržite sve minutu. Dodajte tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine, po potrebi još soli ili papra, dobro promiješajte i kuhajte minutu ili koliko je potrebno za se tekućina upije. Maknite sa štednjaka, pokrijte i ostavite da odstoji 3 minute. Poslužite s naribanim parmezanom. Kalorija po porciji: 301

Čokoladna zobena kaša

Za 1 osobu 1/2 šalice zobenih pahuljica 2 žlice nezaslađenog kakao praha stevije ili drugog zaslađivača po želji 1 šalica mlijeka 1 žlica proteina u prahu s okusom čokolade Stavite zobene pahuljice, kakao, steviju u zdjelicu koju možete staviti u mikrovalnu pećnicu. Ulijte ¾ šalice mlijeka i promiješajte. Stavite u mikrovalnu na najvišoj temperaturi na 2 i pol minute. Po potrebi dodajte još 20 do 30 sekundi, ili više, ako želite mekšu kašu. Ostatak mlijeka pomiješajte s proteinskim prahom, dobro izmiješajte pa to pomiješajte u zobenu kašu. Kalorija po porciji: 353

Zdravi keksići

Za 6 osoba 1/2 šalice zobenih pahuljica 1 ½ žlice maslaca od badema ½ žličice praška za pecivo 3 kapi stevia 1 bjelanjak 1 žličica proteinskog praha s okusom vanilije 1/2 šalice nasjeckanih suhih smokava Zagrijte pećnicu na 175°C. Sve sastojke pomiješajte u zdjeli. Oblikujte u kuglice, stavite na masni papir za pečenje i pecite oko 12 minuta.

Kalorija po porciji: 125

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Iz naše mreže
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx