Njoki s rajčicom, maslinama i mozzarellom
Za 6 osoba
6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 češnja češnjaka, tanko narezanog
500 grama rajčica, oguljenih i nasjeckanih na sitne kockice
1/2 šalice zelenih maslina, bez koštica
1 paket (1 kg) njoka
125 g mozzarelle ili dimljenog sira, narezanog na kockice
2 žlice svježeg mažurana
sol i svježe mljeveni crni papar
Zavrijte vodu i dodajte soli po želji. U tavu na maslinovom ulju kratko popržite češnjak, dodajte rajčicu i prokuhajte 5 minuta. Dodajte i nasjeckane masline. U vodi kratko prokuhajte njoke (dok ne isplivaju na površinu), ocijedite ih i pažljivo dodajte u tavu rajčici. Dodajte sir i mažuran i odmah poslužite.
Kalorija po porciji: 220
Tekst se nastavlja ispod oglasa