Piletina i prokulice s umakom od senfa
Za 4 osobe
2 žlice maslinovog ulja
4 pileća prsa bez kostiju
1 žličica soli, podijeljen
1/4 žličice svježe mljevenog crnog papra
3/4 šalice pilećeg temeljca
1/4 šalice jabukovače (apple cider)
2 žlice Dijon senfa
1 žlica maslaca
1 žlica nasjeckanog peršina
350 g prokulica, očišćenih i prepolovljenih
Zagrijte pećnicu na 220°C. U tavi (koju možete staviti peći u pećnici) na polovici maslinovog ulja kratko popržite posoljena pileća prsa. Pecite 3 minute sa svake strane. Tavu s piletinom stavite u pećnicu i pecite još 9 minuta. Maknite piletinu iz tave. Dodajte joj pola šalice temeljca i jabukovaču, i miješajte kako bi se sjedinili sa zapečenim ostacima piletine. Kuhajte nekoliko minuta dok se umak ne zgusne. Dodajte senf, 1 žlicu maslaca peršin. U drugoj tavi na ostatku maslinovog ulja kratko popržite prokulice (2- 3 minute), posolite po želji i dodajte ostatak temeljca. Poklopite i kuhajte 4 minute. Prokulice poslužite s piletinom i umakom. Ako vam fale ugljikohidrati u ovom receptu – naprosto dodajte pečeni krumpir, no vodite računa da jedan pečeni krumpir srednje veličine (175 grama) ima dodatnih 129 kalorija.
Kalorija po porciji: 300