Slana "torta" od ricotte, čilija i rajčice
Sastojci:
450 g ricotta sira
225 g sirnog namaza
1 žlica senfa
1 žličica propasiranog češnjaka
1 žlica soka od limuna
1 zelena čili papričica, nasjeckana
2 jaja
500 g cherry rajčica
1 žlica maslinovog ulja
3/4 žličice soli
malo papra
15 g tostiranih pinjola
nekoliko listića svježeg bosiljka
Zagrijte pećnicu na 170°C i obložite okrugli lim (18 cm) papirom za pečenje. U multipraktiku isprocesirajte ricottu, sirni namaz, senf, češnjak, sok od limuna, čili papričicu i jaja. Smjesa mora biti potpuno glatka.
Ulijte smjesu u obloženi lim za pečenje, zagladite i stavite peći 30 minuta.Ostavite da se ohladi u limu.
Dok se torta hladi, pojačajte pećnicu na 200 stupnjeva. Kada se ugrije, u nju stavite peći rajčice koje ste pomiješali s uljem, soli i paprom. Pecite ih 10-ak minuta. Za to vrijeme na tavi popržite pinjole. Nakon pečenja ostavite i rajčice da se malo ohlade pa ih stavite na vrh torte od sira i pospite pinjolima te listićima bosiljka i poslužite.