Složenac od mljevene junetine i cvjetače
Sastojci:
1 žlica kokosovog ulja
500 g mljevene junetine
1 crveni luk sitno nasjeckan
3 režnja češnjaka, protisnuta
1 stabljika celera, sitnije nasjeckana
1 žlica dvostrukog koncentrata rajčice (paste)
2 šalice junećeg/mesnog temeljca
400 g smrznute mješavine graška i mrkve
500 g cvjetića cvjetače
2 žlice maslaca
1 dcl vrhnja za kuhanje
temeljca po potrebi
sol i papar po ukusu
Zagrijte kokosovo ulje pa na njemu popržite luk dok ne postane staklast pa dodajte meso i pržite dok ne potamni. Dodajte češnjak, celer, koncentrat rajčice i temeljac pa kuhajte dvadesetak minuta. Zatim dodajte grašak i mrkvu, ostavite da provrije i kuha još 5 minuta. Prebacite u namašćenu vatrostalnu posudu.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Skuhajte cvjetaču pa je dobro ocijedite. U posudi rastopite masla, pa na njega stavite cvjetaču i vrhnje za kuhanje te malo temeljca. Propasirajte štapnim mikserom. Cvjetača mora biti dosta gusta, pa pripazite da ne dodate previše temeljca. Po želji dodajte još soli i papra. Propasiranom cvjetačom prekrijte mljeveno meso te pecite 15 - 20 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Ovo možete spremiti i bez vrhnja za kuhanje - tada stavite samo temeljac.