Grčka juha od limuna i kvinoje
Kalorija po porciji: 290
2 žlice maslinovog ulja
2 mala mlada luka, nasjeckani
1 šalica mrkve, nasjeckane
sol
2 češnja češnjaka, protisnuta
5 šalica povrtnog temeljca
1 šalica kvinoje, dobro isprana
1 1/2 žlice bijele /svijetle miso paste
2 žlice tahini paste
1/4 šalice svježeg soka od limuna
2 žlice sušenog kopra (ili 1/4 šalice nasjeckanog svježeg kopra)
Na ulju popržite mladi luk i mrkvu, oko 7 do 10 minuta. Dodajte češnjak i pirjajte još 1 do 2 minute. U lonac stavite i temeljac, kvinoju i sol po ukusu te zakuhajte juhu. Kad provrije, smanjite vatru i kuhajte oko 20 minuta dok se mrkva i kvinoja ne skuhaju. U međuvremenu pomiješajte miso, tahini i limunov sok u glatku smjesu. Kada juha je gotova, maknite je s plamena i u nju umiješajte smjesu misa i kopra.