Bez teretane

Ravan trbuh i zanosne noge: Top forma za 30 minuta dnevno

Iako je prehrana glavna i odgovorna za tvoju vitku liniju, ako trebaš skinuti koju kilu vježbanje je neizbježno. No to ne znači da moraš vježbati satima, nekad je i 30 minuta dnevno dovoljno

pexels-engin-akyurt-1478106.jpg
Foto: Pexels

Znamo da imaš pretrpan dnevni raspored i da je gotovo nemoguće pronaći vremena za odlazak u teretanu. Znamo i da se približava ljeto i da bi bilo dobro prihvatiti se posla i učvrstiti malo taj trbuščić. Iako je prehrana glavna i odgovorna za tvoju vitku liniju, ako trebaš skinuti koju kilu vježbanje je neizbježno. Ne očajavaj, ne moraš se znojiti u teretani, vježbati možeš i doma i tako uštedjeti koji sat i nešto novaca.

Image
Do ljeta - raketa!

Želiš isklesan trbuh do ljeta? Ove vježbe daju nevjerojatne rezultate

Pripremili smo za tebe šest vježbi koje će te dovesti u top formu za samo 15 minuta dnevno.

Prvi dan - leđa, ruke i trbuh

Dani su sve topliji, a ti sigurno želiš pokazati zanosna leđa i ravan trbuh. To ćeš postići jednostavnom vježbom pod nazivom 'triceps propadanje'. Za ovu vježbu ti je potrebna 'pomoć' stolice na koju ćeš se nasloniti. Za početak sjedni na stolac koji si naslonila na zid. Primi se rukama za rubove i pomakni tijelo prema naprijed. Pazi da su ti stopala ispružena, a ruke savijene iza tebe. Polako diži i spuštaj tijelo koristeći snagu tricepsa. Ako si početnik napravi vježbu 10 puta i ponovi dva puta.

Za ravan trbuh zamisli da si na kajaku i- veslaj! Naime veslanje je daleko najkorisnija vježba za tvoj trbuh. Ne očekujemo od tebe da zapravo odeš na rijeku ili jezero, možeš veslati i u svojoj sobi. Sve što trebaš je sjesti, podignuti noge u zrak i povlačiti ih naprijed-natrag dok su u zraku. Ako imaš masne naslage na trbuhu ova vježba garantirano najbolje djeluje na njihovo razbijanje.

Image
Foto: Pexels

Drugi dan- kardio trening

Drugi dan je vrijeme za kardio. To može biti trčanje, rolanje, plivanje ili što god te od takvih aktivnosti veseli. Ne brini, ne moraš utrošiti puno vremena. Dovoljno je 30 minuta dnevno neke od navedenih aktivnosti. Najbolje bi bilo da možeš svoj kardio trening odraditi rano ujutro jer tada će imati najveći utjecaj na tvoje tijelo. Ako prije doručka odradiš trening, tvoje tijelo je prisiljeno trošiti zalihe energije što znači da brže mršaviš. Pazi samo na intenzitet jer ranojutarnji treninzi zahtijevaju nešto slabiji tempo.

Image
Foto: Pexels

Treći dan - guza i noge

Ako ih budeš pravilno uvodila, vježbe za donji dio tijela sagorijevat će najviše kalorija. Za čvrstu i lijepo oblikovanu guzu najbolje je raditi čučnjeve jer aktivira čitav spektar mišića stražnjice i bedara. Široki čučanj će, ako je pravilno izveden, formirati mišiće gluteusa zaslužne za čvrstoću i oblik tvoje guze. Svaka četvrta žena ima problema s masnim naslagama na bedrima, a riješiti ih se možeš raskoračnim polu-čučnjem. Potrebno je raširiti noge sa stopalima okrenutim prema van i čučnuti tako da zatežeš mišiće unutarnje strane bedara koliko god možeš.

Image
Foto: Pexels

Četvrti dan - opet kardio

Ovo je dan odmora od klasičnog treninga i vrijeme za kardio. Tjelesna aktivnost i zdravlje usko su povezani stoga je kardio trening vrlo važan za održavanje kondicije ali i psihofizičkog zdravlja. Prednosti kardio treninga su ogromne - od smanjenja krvnog tlaka, regulacije šećera u krvi, ublažavanja stresa i depresije pa sve do blagodati za tvoj fizički izgled. Iako ti se možda ponekad ne da, nemoj preskakati kardio dan. Probaj odraditi trening od barem 20 minuta.

Image
Foto: Pexels

Peti dan - ponovi sve

Sada kada si savladala sve potrebne vježbe, vrijeme je da ih ponoviš. Ovo je dan kada odrađuješ trening za sve dijelove tijela. Prilagodi tempo samoj sebi. Važno je da odradiš po dvije serije od svake vježbe za efikasan učinak. Započni s vježbama za gornji dio tijela, nakon toga odradi kratki kardio, pa nastavi s vježbama za guzu i bedra. Znamo da je teško. Ako posustaneš, razmišljaj o svom isklesanom tijelu u prekrasnom badiću iz nove ljetne sezone.

Image
Foto: Pexels

Šesti dan - zadnji kardio

Ponovi kratki kardio trening od tridesetak minuta. Možda ti se čini da su kardio treninzi vremenski kratki, ali za to postoji valjan razlog. Naime, znamo da želiš smršaviti, ali i izgraditi mišićnu masu. Kako bi to postigla moraš pronaći optimalnu razinu kardio treninga i vježbanja. Pretjerivanje s kardio vježbama u ovoj fazi može te dovesti do izgradnje mišića koji pretjerano troše energiju, što će dodatno otežati izgradnju mišića na mjestima na kojima želiš definirati svoje tijelo.

Image
Foto: Pexels