Jednostavnije ne može

Treba ti samo volja: Najbolji kardio treninzi za brzo topljenje 'viška'

Vrijeme je svakim danom ljepše, bliži se proljeće i svi faktori su na tvojoj strani. Sada je najbolji trenutak da u svoj život uvedeš kardio trening

pexels-cottonbro-5310806.jpg
Foto: Pexels

Želiš li skinuti višak kilograma, ali i ojačati imunitet te očuvati zdravlje, trebala bi u svoju dnevnu rutinu uvrstiti kardio trening. Redovita aerobna tjelovježba poboljšat će ti rad srca, potaknuti cirkulaciju, sagorjeti kalorije i povećati izdržljivost. No, ono što je od svega najbolje je činjenica da ti za kvalitetan kardio trening ne treba ništa osim dobre volje.

Image
Za cijelo tijelo!

Zamah s girjom: 15 najvećih prednosti popularne vježbe

shimmer fallback

Znači, skupa oprema i plaćanje članarine u teretani su neuvjerljive izlike koje u ovom slučaju "ne pale". Tenisice na noge - dok se ozbiljnije ne počneš baviti trčanjem bit će sasvim dobre one koje skupljaju prašinu u ormariću za obuću, i izađi na svjež zrak.

Vrijeme je svakim danom ljepše, bliži se proljeće i svi faktori su na tvojoj strani. Sada je najbolji trenutak da u svoj život uvedeš kardio trening. U nastavku ti otkrivamo koja su tri najbolja i najučinkovitija, a da ne iziskuju ništa osim tvoje želje i predanosti.

Brzo hodanje

Hodanje je najprirodnija ljudska aktivnost. Vodiš li sjedilački način života, nužno je za zdravlje da protegneš noge. Pronađi u danu pola sata do sat vremena i iskoristi ih za žustro hodanje, ono u tempu pri kojem ne možeš pričati, a da se ne zadišeš pa pomno biraš što ćeš svom sugovorniku reći. To nije loša praksa niti inače u životu (vagati riječi).

shimmer fallback

Trčanje

Trčanje je odličan kardio trening kojim ćeš povećati izdržljivost, ojačati pluća i srce te sagorjeti masnoće. Ako si početnica, ne žuri. Kombiniraj hodanje i trčanje, slušaj svoje tijelo pa postepeno povećavaj dionice trčanja nauštrb hodanja. Triput tjedno po pola sata sasvim je dovoljno ukoliko ti je cilj rekreacija.

shimmer fallback

HIIT

Ako nemaš vremena ili nemaš gdje trčati ili ti se jednostavno ne izlazi iz stana, odradi kardio u svom dnevnom boravku. HIIT je dobar izbor u tom slučaju, a u videu koji smo priložile nalazi se upravo takav jedan kardio trening. Izmjenjuješ šest vježbi, svaki radiš 40 sekundi,a 20 odmaraš.

Ples

Priznat ćemo, ovo nam je najomiljenija vrsta kardio treninga. Vjerujemo da ćeš se složiti. Raspleši se uz glazbu koja ti dira dušu i na najbolji mogući način započni dan. Želiš li ples dići na malo višu razinu, odnosno kroz njega se pošteno oznojiti, prakticiraj Zumbu ili neku drugu vrstu plesnog treninga. Ne moraš upisivati sate, sve već postoji na internetu.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.