Super savjeti za ravniji trbuh (za sve koji mrze dijete i vježbanje)

Uz ove trikove i ti možeš imati savršenu liniju bez puno muke

Super savjeti za ravniji trbuh (za sve koji mrze dijete i vježbanje)

Ravan trbuh je san mnogih žena, a iako se često pretpostavlja da se savršena linija može postići jedino vježbanjem i zdravom prehranom, zapravo postoje još neki trikovi koji mogu biti korisni.

Ako ti je mrska i sama pomisao na vježbanje i dijete, u nastavku ti otkrivamo odlične savjete uz koje je moguće imati ravan trbuh - bez odlaska u teretanu i držanja rigoroznih dijeta.


Foto: Unsplash

Rano pođi na spavanje

Kvalitetan san i zdrava rutina kad je u pitanju spavanje od izuzetne su važnosti za ljudsko zdravlje, a mogu pozitivno utjecati i na mršavljenje. Ranim odlaskom u krevet manje su šanse da ćeš se navečer prejedati, a dobar san potiče rad metabolizma.

Image


Nemoj preskakati obroke

Želiš li održavati zdravu tjelesnu težinu te imati ravan trbuh, ne bi trebala preskakati obroke jer na taj način zapravo šalješ svom mozgu posve pogrešnu poruku. Izgladnjivanje ti neće pomoći da smršaviš. idealno je u danu imati tri glavna obroka te dva međuobroka.


Pazi na svoje držanje

Pravilno držanje od velike je važnosti za zdravlje kralježnice no može ti pomoći i da puno bolje izgledaš i da imaš ravniji trbuh. Kad sjediš uspravno, automatski se pokreće rad mišića na trbuhu.Image

Pij vodu

Već svi znamo da je hidratacija jako bitna, kako izvana, tako i iznutra. Mnogi ljudi često brkaju glad i žeđ stoga se potrudi dnevno popiti do 8 čaša vode.  Image

Jedi namirnice koje su bogate vodom

Osim što treba piti vodu, također je dobro u svoju prehranu uključite namirnice koje obiluju tekućinom, kao što su lubenica, krastavci, jabuke, itd. Mnogo je voća i povrća koje je bogato vodom, a također sadrži vitamine i vlakna.  


Image

Jedi bademe

Kad poželiš nešto gricnuti, neka to budu bademi. Ovi su orašasti plodovi odličan izvor zdravih masnoća, minerala i drugih nutrijenata i pomažu kod rada metabolizma.


Image

Pij kavu

Želiš li imati ravniji trbuh, u svoju jutarnju rutinu bi trebala uključiti ispijanje kave. Naime, kava ima diuretska svojstva koja će ti pomoći da izbaciš višak tekućine iz tijela pa nećeš imati problema s nadutošću trbuha.

Image

Doručkuj

Doručak je najvažniji obrok u danu i nikako ga ne bi smjela preskakati. To bi ti ujedno trebao biti i najobilniji obrok tijekom dana. Za doručak se preporuča jesti namirnice bogate vlaknima i proteinima koje će te držati sitom do idućeg obroka.


Image

Pazi na probavu

Želiš li imati ravan trbuh, vrlo je važno redovno obavljati 'veliku nuždu'. Imaš li problema s probavom, obrati se liječniku i probaj promijeniti prehranu.  


Image

Hodaj

Ne trebaš vježbati da bi održavala zdravu liniju. Redovan boravak u prirodi i na svježem zraku može imati velike koristi. Hodaj što je češće moguće.


Image