Fitness
Fitness

Prehrana prema krvnim grupama – grupa B (treći dio)

Prehrana prema krvnim grupama – grupa B (treći dio)
Osobe koje imaju krvnu grupu B imaju tolerantan probavni sustav i jednako mogu tolerirati većinu vrsta hrane

Protekla dva tjedna pisali smo o prehranim prema krvnim grupama, pa smo do sada obradili krvnu grupu koju ima najviše ljudi, a to je krvna grupa 0, te o najstariju krvnu grupu, a to je grupa A. Da pojasnimo, znanstvenici su na temelju višegodišnjih istraživanja došli do zaključka da bi prehranu trebali temeljiti upravo prema krvnim grupama. Zbog čega?Vjerojatno ste primijetili da neki ljudi mogu jesti različite vrste hrane i nemaju nikakve probleme, dok neki pate od probavnih problema, nadutosti, pečenja, žgaravice te su podložniji određenim bolestima. Objašnjenje stručnjaka koji su se bavili prehranom prema krvnim grupama je, da ljudi s različitim krvim grupama ne mogu jednako lako probaviti određenu hranu. Upravo porijeklo određenih krvnih grupa određuje sklonosti određenoj hrani.  Na redu je prehrana za krvnu grupa B. Sretna krvna grupa Ova krvna grupa nastala je između 15 i 10 tisuća godina prije Krista. Osobe koje imaju krvnu grupu B imaju tolerantan probavni sustav i jednako mogu tolerirati većinu vrsta hrane, naravno s nekim iznimkama. Može se reći da su osobe s krvnom grupom B zaista sretnici jer nemaju gotovo nikakve probleme s probavom bilo koje vrste hrane. No, prema preporuci znanstvenika, osobe s krvnom grupom B trebale bi izbjegavati kukuruz, heljdu, leću, kikiriki i sezam, jer će se od njih debljati. Također, imaju jednu sličnost s krvnom grupom 0, a to je da imaju problem s glutenom u pšeničnim produktima, što može dovesti do pada razine šećera u krvi, što pak može izazvati simptome hipoglikemije. Sretnici s krvnom grupom B vrlo dobro podnose mliječne proizvode.  Najbolje od tjelovježbe za krvnu grupu B su meditacija i Tai Chi. Potrudite se da spavate barem osam sati dnevno. Koju hranu treba izbjegavati Meso i perad - kokošje meso, jarebica, piletina, patka, prepelicaRibe i morski plodovi - dagnje, inćuni, kamenice, lubin, mekušci, žabeGrahorice i mahune - leća, slanutak, sojine granule, sojine pahuljice, tofu, sojin sir, sojino mlijeko, zlatni grah Koštunjavo voće i sjemenke - pistacije, bučine sjemenke, kikiriki, mak, pinjoli, suncokret, sezamŽitarice i škrob - pšenica, raženo brašno, artičoke, glutensko brašno, pšenična krupica i pšenične klice, kukuruz, heljdaPovrće - crne masline, aloja, artičoka, buča, zelene masline, rajčica, bundevaVoće i voćni sokovi - kokos, šipakUlja - suncokretovo ulje, sojino uljeLjekovito bilje i začini - cimet, želatina, kukuruzov škrob, papar bijeli i crniPiće - mineralna voda, slatka gazirana pića, pivo, žestoka pića Neutralne namirnice Meso i perad - fazan, govedina, jetra, purica, teletina Ribe i morski plodovi - cipli, gavuni, lignje, haringe, lokarda, tunjMliječni proizvodi i jaja - edamer sir, ementaler sir, gauda sir, jaja kokošja, maslac, parmezanGrahorice i mahune - bijeli grah, bob, crveni grahKoštunjavo voće i sjemenke - bademi, lanene sjemenke, orah, kestenŽitarice i škrob - ječam, kruh bez glutena, sojin kruhPovrće - blitva, celer, gljive bukovače, kapare, komorač, krastavac, kiseli kupus, luk, poriluk, šparoga, špinat, tikviceVoće i voćni sokovi - borovnice, breskve, datulje, dinje, dunje, jabuke, jagode, kivi, limun, smokve, ribiz, nektarine, šljive suhe, trešnjeUlja - bademovo ulje, laneno ulje, ulje od pšeničnih klicaLjekovito bilje i začini –  feferoni, bosiljak, kim, klinčić, kumin, lovorov list, vlasac, kadulja, anis, chilli, mažuran, med, metvica, ocat, sol, vanilijaPića – kava, crno i bijelo vino Jako dobre namirnice Meso i perad - janjetina, kozje meso, ovčetina, divljač, kunić Ribe i morski plodovi - grdobina, kavala, srdela, škarpina i srodnici, kavijar, lampuga, listovi, losos, skuše, štuke, palamidaMliječni proizvodi i jaja - farmer sir, kefir, kozji sir, mlijeko, mozzarella, ricotta, feta sir, jogurtGrahorice i mahunarke - bubrežasti grah, lima grahŽitarice i škrob - riža, rižino brašno, zob, zobeno brašno, proso, kokicePovrće - brokula, đumbir, shi-take gljive, kelj, krumpir, mrkva, repa, rotkvice, kupus, paprikeVoće i voćni sokovi - ananas, papaja, lubenica, brusnica, šljivaUlja - maslinovo uljeLjekovito bilje i začini - curry, melasaPića - zeleni čaj

(vam)

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx