Trening za desetku!

Početničke vježbe kojima ćeš učvrstiti cijelo tijelo u samo 15 minuta

Bitno je što prije usvojiti još jednu dobru naviku, a vježbanje je upravo to. Najčešće su najjednostavnije stvari i najbolje. Za ovaj trening ne trebaju ti sprave ni neka posebna oprema, samo dobra volja i pola sata vremena, od kojih 15 odmaraš

pexels-alexy-almond-3756527.jpg
Foto: Pexels

Vrijeme je za vježbanje. Sve je više lijepih dana, priroda pršti energijom, a ti si dio nje, sunce sve kasnije zalazi i više ne bi trebala imati isprika da se pokreneš. A i od ljeta si udaljena tek jedno godišnje doba, i manje. Za tren će stići prvi produljeni vikend u lipnju i ti ćeš se skidati na nekoj lijepoj našoj plaži. To će se dogoditi točno za dva mjeseca. Računaj da od tih 60 dana, ako budeš najredovitija, vježbat ćeš 30, a znamo da će se to na koncu svesti na deset. Mi to govorimo iz našeg osobnog iskustva. Možda si ti puno bolja. Kako god bilo, malo je vremena do ljeta pa već danas kreni s treninzima.

Image
Brzo i učinkovito

Jesi isprobala tabata protokol? Trening koji u četiri minute čini čuda

Image
Foto: Pexels

Čak ni to ljeto nije najvažnije. Bitno je što prije usvojiti još jednu dobru naviku, a vježbanje je upravo to. Najčešće su najjednostavnije stvari i najbolje. Sjeti se vježbanja na satu tjelesnog odgoja u školi. Treba li ti išta više od old school treninga? Ne. U nastavku ti donosimo bazični trening za početnice koji možeš odraditi u svom dnevnom boravku ili dvorištu, bez ikakve dodatne opreme. Trening traje pola sata, a sastoji se od pet vrsta vježbi koje izvodiš u tri serije, jednu za drugom.

Iskoraci

Počni s iskoracima. Radi ih 30 sekundi, naizmjence s jednom pa drugom nogom. Potom pauziraj 30 sekundi. U videu pogledaj kako pravilno raditi iskorake. Bitno je paziti na koljena i aktivirati mišiće trupa te gornji dio tijela držati uspravno.

Čučanj

Nakon što si napravila iskorake i odradila pauzu kreni s čučnjevima. Radi one najjednostavnije, klasične čučnjeve. Pazi da ti, kad se spuštaš, koljena ne prelaze razinu nožnih prstiju. I čučnjeve radi 30 sekundi pa odmori idućih 30. U članku na linku pogledaj kako pravilno raditi čučnjeve.

Sklekovi

Nakon čučnjeva se prebaci na sklekove. Žene su generalno slabije u rukama od muškaraca pa neka te ne brine ako ne možeš napraviti ni jedan. To nije razlog da preskačeš ovu vježbu, već da ojačaš ruke. Počni s takozvanim ženskim sklekovima. To su oni u kojima se oslanjaš na koljena, a ne na nožne prste. Radi ih 30 sekundi pa napravi pauzu od još 30 sekundi. Odmori se na leđima.

Trbušnjaci

Nakon sklekova i odmora, vrijeme je za trbušnjake. Već si u dobrom položaju za njih. Radi ih 30 sekundi pa odmori još 30. U videu pogledaj kako se pravilno izvode trbušnjaci i izaberi način koji ti najviše odgovara.

Plank

Za kraj serije drži plank 30 sekundi do minute pa se spusti na prostirku i pošteno odmori. Ako imaš snage i volje, ustani pa tijekom pauze napravi vježbe istezanja.

Vježbe napravi u tri serije. Između svake vježbe odmori 30 sekundi,a između svake serije napravi pauzu od pet minuta. To je sva filozofija, a dobrobiti ovakvog treninga su velike. Učvrstit ćeš tijelo, pokrenuti metabolizam, podići raspoloženje, ojačati imunitet i to sve besplatno, u samo pola sata na dan.