Svježa, kuhana, ocijeđena ... Rajčica je prava kraljica među povrćem (iako tehnički spada u voće) koja će vam - ako joj date šansu i isprobate ovu dijetu - ne samo pomoći da skinete koji kilogram već i da propisno prodrmate vaše tijelo i bar malo ga očistite od raznoraznih toksina.
Dijeta koja je pred vama nudi vam mogućnost da za pet dana izgubite do 3 kilograma i usput se osjećate sjajno. Dijeta je stroga utoliko što za (skoro) svaki obrok (a ima ih četiri) treba jesti rajčice i to u nešto većim količinama nego što je uobičajeno.
Optimalno je jesti i svježu i kuhanu rajčicu (pire i sok). Razlog je jednostavan: svježa rajčica je bogata vitaminom C koji većim dijelom nestaje pri termičkoj obradi, ali zato kuhana rajčica sadrži tvari koje su odlična zaštita od slobodnih radikala.
Dodatne napomene:
Ako ste gladni između obroka možete slobodno konzumirati 2 dl soka od rajčice (svježeg ili kuhanog)
istraživanja su pokazala da sok od rajčice ima veću tendenciju sagorijevanja masnih naslaga ako mu se doda na vrh noža papra.
Preuzeto s: Dijeta.net
Paradajz dijeta - petodnevni jelovnik