Na noge lagane!

Ne možeš se pokrenuti? Posegni za ovim tajnim oružjem

Iako se čini kako nešto sasvim obično, hodanje je svojevrsna 'super moć' - jača ti srce, poboljšava mentalno zdravlje i čini da živiš duže

pexels-burst-373984.jpg
Foto: Pexels
Play logo

Ako si pokoji korak više uvrstila u svoje novogodišnje odluke, vrijeme je da ju realizirš. Ok, klimatološki, vrijeme ti ne ide u prilog. Teško se ustati s kauča i izaći iz topline doma, na hladnoću samo zato kako bi hodala po kvartu.

Play logo
Image

Samo hodaj: Znaš li i da hodanjem možeš smršavjeti i poboljšati zdravlje - uz ove ključne trikove

Ali, ako to sagledaš iz drugog kuta, ustvari je TO sjajna stvar. Ustat ćeš, obući se, staviti kapu i šal, obuti tenisice i izaći na zimski zrak koji budi, hladnoću koja potiče cirkulaciju i uživati u snijegu, ukoliko pada, buri ako živiš negdje uz more. Postoji poslovica koja otprilike kaže: Ne postoji loše vrijeme, samo neadekvatna odjeća.

shimmer fallback


Ako te nismo uspjele nagovoriti da se pokreneš usred hladnog siječnja, imamo još jedan adut u rukavu. Znanost ne možeš ignoririrati. Studija objavljena u British Journal of Sports Medicine pokazala je da ćeš korištenjem fitness aplikacije u prosjeku povećati broj koraka za 1,850 dnevno.

Istraživači su analizirali rezultate 28 studija u kojima je sudjelovalo više od 7000 ljudi u dobi od 18 do 65 godina. Proučavali su razinu njihove tjelesne aktivnosti. Pokazalo se kako aplikacija potiče ljude da dnevno naprave gotovo 2000 koraka više, što na mjesečnoj razini, pretvoreno u kilometre, iznosi oko 45 kilometara. Odnosno, više od maratona! Nimalo zanemariv broj za nekoga tko će radije ostati sjediti na kauču, zar ne?

Play logo


Istraživači su zaključili i da je aplikacija još učinkovitija kada je uparena s tekstUalnom porukom koja opominje osobu kada predugo sjedi i potiče ju na pokret. Kao što vidiš u pitanju je vrlo jednostavna i besplatna metoda. Naime, ima mnoštvo besplatnih aplikacije koje možeš skinuti na mobitel već ovog trena i u djelo porvoesti svoju novogodišnju odluku da živiš zdravije i krećeš se više.

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.