Do ljeta raketa!

Ljeto je sve bliže! Napravi ovu promjenu u treningu i gledaj masti kako se tope

Borna Dobrić je online fitness trener za žene i uz to PN1 Nutrition Coach. Samim time idealan je suradnik za naš portal. Ljeto je sve bliže, pa je vrijeme da se svi zajedno pokrenemo, a Borna nam je dao nekoliko stručnih savjeta

elena-kloppenburg-erUC4fTtCuo-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Je li ti kroz glavu već počela prolaziti ideja o tome kako se želiš ovo ljeto napokon na plaži pojaviti u svom najboljem izdanju?

Ako si slična većini žena, onda si sigurno potvrdno kimnula glavom na gornje pitanje.

Vjerojatno te pomalo hvata i lagana panika jer znaš da ti trening i praćenje dijete prijašnjih godina nisu dali rezultate kakve si očekivala.

Tada bi sigurno uspješno izgubila nekoliko kilograma ali bi ih odmah početkom dugo iščekivanog godišnjeg odmora vratila. Osim toga, pretpostavljam da se ne želiš na plaži pojaviti mršava i ispijena nego s zategnutim tijelom.

Zato je važno da ove godine uvedeš male, ali ujedno i najvažnije promjene u trening i prehranu s kojima ćeš biti sigurna da ćeš ih pratiti i ostvariti rezultate kakav želiš.

Kako mi je stalo do tvog napretka i želje da ljeto dočekaš u najboljoj formi, poklonit ću ti i BESPLATAN vodič „3 tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija“ koji će pokriti sve što je važno u vezi prehra

Ali... Molim te budi strpljiva i pažljivo čitaj svaku rečenicu prije nego što preuzmeš poklon s kraja članka!

Promjena koju moraš napraviti u vezi treninga

Pretpostavljam da uvijek kada želiš smršaviti kreneš s odrađivanjem brutalno velikih količina cardio treninga. Iz ormara vadiš svoje tenisice za trčanje, oblačiš tajice i krećeš u prirodu na barem sat vremena. Pokušavaš otrčati određeno vrijeme ali si totalno izvan kondicije i jedva dolaziš do zraka.

Trebaš razumijeti kako ti cardio trening neće dati rezultate kakve želiš. On će te u velikim količinama u kombinaciji s teškom dijetom potpuno osušiti i nećeš izgledati onako kako si se zamišljala.

Kada želiš smršaviti važno je da kvalitetno gubiš masti i istovremeno zadržiš mišiće koje imaš. Iz toga centimetri na ključnim područjima idu prema dolje i izgledaš bolje.

To ćeš ostvariti tako da fokus staviš na trening snage (ne moraš ići u teretanu). Ispod ću ti dati 3 vježbe koje možeš odrađivati nekoliko puta tjedno i ostvariti na njima brutalan napredak. Pažljivo pročitaj i upute ispod navedenih vježbi kako stvarno ne bi zapela u području bez napretka. Ovo će ti uz besplatan vodič koji poklanjam na kraju teksta pomoći da dođeš do svog najboljeg izgleda.

Evo 3 vježbe koje su mi se u radu s klijenticama pokazale kao najefikasnije. + VIDEO PRIKAZ IZVEDBE.

#1 Vježba: Goblet čučanj s torbom

U videu ćeš pronaći kako prilagoditi ovu vježbu izvođenju kod kuće s pravilnom formom. Ako je odradiš potpuno pravilno trebala bi osjetiti mišiće cijelog donjeg dijela tijela. Moguće je da ćeš nakon prve izvedbe dobiti upalu kvadricepsa, zadnje lože, gluteusa i listova. Prvi trening pokušaj odraditi čučanj samo s jednom bocom vode ili torbom u kojoj su knjige. Pokušaj ciljati na 3 serije po 15 ponavljanja. Jednom kada ti ova vježba postane prejednostavna važno je da povećavaš kilažu s kojom radiš. To može biti ruksak s knjigama, teže boce vode ili možda nešto od opreme koju već imaš kod kuće.

#2 Vježba: Glute Bridge s opterećenjem

Za ovu vježbu će ti odlično doći prostirka na koju možeš leći. Ako je nemaš, odradi ovu vježbu na tepihu. Ovo je vježba koja će primarno pogoditi mišiće gluteusa (stražnjice), trbušnjaka ali možda osjetiš i donji dio leđa. Gluteus je danas sve neaktivniji i ova vježba će ti pomoći „probuditi ga“. Ovdje isto ciljaj na 3 serije po 15 ponavljanja s pravilnom formom izvođenja. Kada ti to postane prelagano pokušaj raditi pauzu od 3 sekunde u gornjem položaju na svakom ponavljanju. Ako je i to prejednostavno onda dodaj još veće opterećenje.

#3 Vježba: Elbow Plank

Sigurno si već prije odrađivala neku vrstu planka. Moja najdraža verzija koju koristim i u radu s klijenticama je Elbow Plank čiju izvedbu možeš vidjeti na gornjem videu. Vjerojatno ćeš se početi tresti nakon nekog vremena ako dugo nisi radila ovu vježbu ali svakako će ti se isplatiti. Ovdje isto radiš 3 serije s svojim maksimalnim vremenom (Pazi da ne padneš na nos ?). Plank će te sigurno dokrajčiti i istjerati znoj na čelo.

VAŽNO: Dodatne upute za cijeli trening

Trebaš znati kako pravi rezultati dolaze iz konstantog napretka na treningu. Jako je bitno da svaki trening pokušaš odraditi jedno ili više ponavljanja s pravilnom formom. Cilj je da ti trening uvijek bude težak i da se namučiš za njegovo odrađivanje. Jednom kada dostigneš neke veće brojke ponavljanja tada dodaješ opterećenje. To može biti nešto od gore navedenog poput bućica, rastezljivih traka, ruksaka s knjigama, boca vode i sličnog. Osim toga, mogu ti pomoći pauze od nekoliko sekundi u najtežem dijelu pokreta.

Sada imaš sve upute za kvalitetno odrađivanje treninga. Vrijeme je da ti objasnim o kojem se točno poklonu radi...

BESPLATAN VODIČ: 3 tajne brzog mršavljenja bez praćenja kalorija

Ako si žena koja želi spržiti višak kilograma i otopiti masti onda će ti ovaj vodič definitivno pomoći. Tu ćeš dobiti sve savjete koje možeš provoditi kroz idućih 7 dana i ostvariti napredak. Osim toga, dobit ćeš i savjet iz Precision Nutrition edukacije koja se on se koristi u radu s preko 150 tisuća ljudi (dajem ti ga BESPLATNO)!

Link za preuzimanje vodiča je ovdje

Požuri jer ovaj vodič dijelim samo do kraja ovog tjedna... I da, pošalji link prijateljici kojoj će isto biti potreban!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.