Kako se konačno riješiti sala s trbuha?

Salo oko struka najveći je neprijatelj dobre linije. Želiš li da ovog ljeta umjesto salca, tvoj struk grle čvrste muške ruke, pročitaj što smo ti pripremili

Kako se konačno riješiti sala s trbuha?

Plivati si naučila odavna pa nema potrebe za bilo kakvim šlaufom oko struka. Posebno nepoželjan je onaj koji izdajnički viri (da ne kažemo kipi) iz hlača, dok ga pokušavaš obuzdati lepršavim majicama i širokim remenom koji bi zasigurno nosila i Ivana Orelanska, ali kao štit od neprijateljskih mačeva i strijela... 

Sva sreća ljeto je pa možeš nositi široke, lagane haljine nakićene volanima, no opet treba se skinuti na plaži. Olakotna je okolnost ako si nudistica. Tad ništa iz ničeg ne ispada, a badić koji ti je pripremila majka priroda stoji ti kao saliven. No, mnogi od nas presramežljivi su za nudizam, stoga ne preostaje ništa drugo nego zasukati rukave i istopiti salo.

Iako su se jednodijelni kostimi na velika vrata vratili u modu, pričekat će neka druga ljeta, budeš li barem malo disciplinirana. Već u kolovozu možeš ponosno plažom prošetati svoj strukić lišen sala, a možda čak i pirsati pupak! Nikad nije kasno. 

Prvo što bi trebala napraviti je odmah iz kuhinje izbaciti čokoladice, kekse, čips. Lijepo sve spremi u vrećicu i pokloni sedmogodišnjoj susjedici čiji organizam ima sposobnost čudesno preraditi šećer i ne pretvoriti ga u salo. Jesi li primijetila da klinci žive na slatkišima, žgoljavi su i ništa im nije?

Image


(FOTO. Pexels)

Nakon što očistiš kuhinju, ne zaboravi i iz torbice izbaciti rondo C, grožđane bombne i čokoladice koje nosiš sa sobom u slučaju da ti padne šećer. Možeš misliti!

Idući korak: Napravi limunadu (bez šećera), sjedni za računalo, prosurfaj internetom i pronađi tenisice za trčanje na akciji. Kupi ih, taman dok ih poštar donese bit ćeš psihički spremna za treninge. Nakon što si u njih uvukla vezice, uvjerila se da ti dobro stoje i bojom pašu na tajice i gumicu za kosu, izađi van i kreni hodati. Nakon desetak minuta brzog hodanja, ubaci stotinjak metara trčanja. Kombiniraj hodanje i trčanje. To čini jedno pola sata. Svaki dan.

Naravno, ne forsiraj se, već slušaj svoje tijelo. Bitno je oznojiti se i istopiti višak kalorija. Rekreiraj se u večernjim ili jutarnjim satima. Sunce je u ostalim dijelovima dana prejako, pocrnjet ćeš i ostat će ti bijeli tragovi od majice, a to je ravno katastrofi pred odlazak na godišnji odmor i na plažu. Naravno, ni sunčanicu ni opekline ne želiš. Image


(FOTO: Pexels)

Nosi sa sobom bocu vode, pij i kada nisi žedna te kada osjetiš glad. Tijelo se ponekad zna igrati s tobom pa ti podvaliti nepotrebne kalorije u obliku kifle jer si osjetila toliko jaku glad da si morala skrenuti u pekarnicu. A ustvari, samo si bila žedna.

Znaš ono kako kažu da voće i povrće koje nalikuje određenom dijelu tijela, hrani i čini dobro upravo tom dijelu, odnosno organu? Orah je dobar za mozak, mrkva u presjeku izgleda kao zjenica i dobra je za oči. Pa kifla izgleda kao šlauf oko struka! Zaboravi na kifle i sve ostale pekarske proizvode. Ako baš moraš jesti kruh, jedi onaj od cjelovitog zrna i samo za doručak. Ugljikohidrate svedi na minimum i jedi samo one kompleksne. Tjesteninu i rižu što manje. Krumpir nije toliko loš, no ne peci ga u ulju, već ga kuhaj na pari. 

Neka ti se obroci sastoje od što više povrća i voća. Ljeto je, navali na salate. Jedi meso, no ne pretjeruj s masnim. 

Pivo zaboravi, kao i žestice. Obiluju šećerom, a i od njih se otmeš kontroli. Dovedi se u red prije godišnjeg. Ipak si dama. 

Prije odlaska u krevet, otiđi u plank. Za početak drži ga minutu, a s vremenom povećavaj. Napravi i pokoji trbušnjak kroz dan. Pod pokoji ne mislimo jednoznamenkastu brojku. Ono što mislimo bliže je troznamenkastoj. S obzirmo da ne znamo u kakvoj si kondiciji, detalje prepuštamo tebi. Budi redovita. Sva sreća pa postoji more aplikacija u kojima ti zgodni treneri pokazuju što, koliko i kako. 

Detalj s Instagrama. Samo ilustrativno, za motivaciju....


Spavaj dovoljno i ne stresiraj se. Osim kifli i stres liči na salo oko struka. Dokazano je da stres pomaže tijelu da se iz oblika pješčanog sata transformira u oblik teglice helmans majoneze. 

Budeš li slijedila ova pravila, prilično smo sigurni da ćeš se u kolovozu šepuriti po Murteru u topiću koji si kupila dok si na interentu tražila tenisice za trčanje.