Brza i učinkovita

Joga za početnike: Petominutna joga - bilo kad, za bilo koga

Želiš li poboljšati kvalitetu svog života, obvezno u dnevnu rutinu uvrsti trening poput ovog koji ti donosimo u nastavku

pexels-elina-fairytale-3823039.jpg
Foto: Pexels

Počeci su teški, no i ne moraju biti. Kada je o tjelovježbi riječ, jesen je pravo vrijeme da započneš nešto novo. Ako ti se jako teško pokrenuti, i već danima, možda i mjesecima, odgađaš otići trčati, u teretanu ili na fitness, možda bi bilo bolje da kreneš malenim koracima.

Pojednostavi stvari i već sada odradi prvi trening. U svom dnevnom boravku, u tajicama za po kući, u samo pet minuta vremena. Sutra ga ponovi, prekosutra opet.

Image
Za brze, učinkovite rezultate

Uz ovaj trening, riješit ćeš se masnih naslaga s trbuščića i bokova

Ubrzo ćeš ovladati ovim jednostavnim, a toliko učinkovitim asanama da će ti trening postati automatizam poput kuhanja kave ujutro. Uživat ćeš u njemu, vidjeti napredak na svome tijelu i htjeti ga pojačati.

Tad ćeš u svoju praksu uvesti nove položaje, možda i upisati jogu u obližnjem studiju ili konačno otići na ono trčanje koje tako dugo planiraš i odgađaš. Malenim koracima ide se naprijed. Ne možeš planinu prevaliti u skoku.

Toplo ti savjetujemo da ova superbrza joga postane tvoja svakodnevna aktivnost baš poput pranja zuba ili tuširanja. Riječ je o jogi za početnice, što znači da nije zahtjevna, a odlična je baza za napredak.

Temelji se na asanama za fleksibilnost. Pomoći će ti otvoriti kukove i prsa, razgibati vrat, ramena, ruke, kralježnicu i noge te poboljšati posturu. To je osobito važno ako dane provodiš za radnim stolom. Dobro će ti doći kada god zatrebaš osvježiti se, razbuditi i razgibati. Autorica ju je namijenila za izvođenje ujutro, no možeš ju prakticirati bilo kada u danu.

A ako misliš da si spremna za malo 'žešći' trening, pogledaj vježbe za visokointenzivni trening kod kuće koje je samo za čitateljice Žene.hr pokazao trener s dugodišnjim iskustvom i magistar kineziologije Ivan Brkljačić: