Fitness baka: Izgubila je skoro 30 kg i sada je inspiracija drugima

'Izbacila sam lijekove, artritis me više ne muči, bolest bubrega mi se ne pogoršava i imam više energije i izdržljivosti nego što sam ikad imala. Nisam znala da se možeš tako dobro osjećati sa 73 godine'

Fitness baka: Izgubila je skoro 30 kg i sada je inspiracija drugima

Joan MacDonald iz Kanade, sa svojih 70 godina shvatila je da njezin život nije onakav kakav je željela da bude. Bila je prekomjerne težine, na brojnim lijekovima, a zbog viška kilograma puno teže je prolazila kroz promjene starenja.

Ali njezina kćer Michelle uskočila joj je u pomoć. Michelle je kuharica, fitness trenerica i učiteljica joge, a kad je vidjela da se zdravlje njezine majke sve više pogoršava, uvjerila ju je da treba napraviti promjenu.

Joan je provela dva tjedna u Meksiku, gdje živi njezina kćer, kako bi naučila o zdravim prehrambenim navikama i načinu života uz više vježbanja. To iskustvo samo ih je još više zbližilo

"Znala sam da se Michelle uvijek brinula za mene i voljela me, ali kroz to iskustvo vidjela sam neke nove strane njezine ljubavi", rekla je Joan za portal Business Insider.


Nakon što se vratila doma u Kanadu, nastavila je rutinu svoje kćeri i izgubila je 20 kilograma u samo šest mjeseci. Ukupno je izgubila skoro 30 kilograma. Pet dana u tjednu provodi u teretani, diže utege i radi kardio vježbe 15 do 30 minuta. Iako nije izbacila nijednu hranu u cijelosti, promijenila je način na koji jede na način da je uključila pet manjih obroka dnevno, umjesto tri velika na koje je navikla.


Kad je u pitanju prehrana, trudi se jesti uravnoteženo, a njezin jelovnik uglavnom se sastoji od žitarica, povrća i mesa. Kako je istaknula, jedno od njezinih tipičnih i dražih obroka nakon treninga su rižini rezanci, umak od hoisina i mahune.


Također je ispričala koliko joj se život poboljšao nakon promjene. Naime, Joan je prije imala 90 kilograma i bila je na lijekovima za visoki krvni tlak, visoki kolesterol i refluks kiseline. "Izbacila sam lijekove, artritis me više ne muči, bolest bubrega mi se ne pogoršava i imam više energije i izdržljivosti nego što sam ikad imala. Nisam znala da se možeš tako dobro osjećati sa 73 godine!" 


Nakon što je njezina priča prvi put objavljena prošle godine, Joan je postala prava inspiracija, ali i fitness influencerica na Instagramu. Njezin profil, 'trainwithjoan' trenutno ima više od pola milijuna pratitelja, a na svojoj stranici dijeli savjete za vježbanje i riječi podrške te motivacijske poruke. "Ako ja mogu, i drugi mogu", govori Joan i poručuje da samo treba vjerovati da je moguće i postat će moguće. Bravo!