Po dobrom, starom običaju, nastavljamo sa zanimljivim receptima pripremljenima po LCHF principu.
Tijekom ovih vrućih ljetnih dana nitko ne voli teška jela pa su upravo salate idealan izbor za sve one koji žele pojesti nešto fino za međuobrok ili čak i lagani obrok.
Pronašli smo neke vrlo zanimljive recepte, a s vama ih dijelimo u nastavku...
Salata s patlidžanom
Sastojci:
1 patlidžan
1 crvena paprika
1 češanj češnjaka
vinski ocat
maslinovo ulje
sol
papar
sjeckani peršin
Priprema:
U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pecite patlidžan i crvenu papriku (najbolje u vatrostalnoj posudi). Nakon što je pečeno, ohladiti te izgnječiti patlidžan s vilicom. Papriku nasjeckati na komadiće i dodati patlidžanu te umiješati češnjak, ocat, ulje i začine. Pomiješati i ostaviti da odstoji na hladnom. Po želji ukrasiti sjeckanim peršinom.
Salata s tunjevinom
Sastojci:
1 konzerva tunjevine
1 zreli avokado
pola glavice luka
sok od limuna
maslinovo ulje
sol
papar
Priprema:
U zdjeli pomiješajte tunjevine s avokadom kojeg ste narezali na kockice te sa sjeckanim lukom. Dodajte malo limunovog soka, maslinovo ulje te začine prema želji. Promiješajte i poslužite hladno.
Salata s tikvicom
Sastojci:
1 tikvica
korijen celera
sok limuna
1 grčki jogurt
sol
Priprema:
Naribati tikvicu te je pomiješati s naribanim celerom. Dodati malo limunovog soka, umiješati grčki jogurt i posoliti. Poslužiti ohlađeno.
Salata s jajima
Sastojci:
3 jaja
2 korabe
pola glavice crvenog luka
2 kuhane mrke
1 šalica graška
nekoliko kiselih krastavaca
malo limunovog soka
1 grčki jogurt
senf po želji
Priprema:
Skuhajte jaja i narežite ih na kockice. Dodajte kuhanu mrkvu i grašak ne korabu kuhanu i narezanu na kockice. Umiješajte narezane krastavce, sjeckani luk, limunov sok, grčki jogurt i 1 žlicu senfa. Dobro promiješajte i poslužite ohlađeno.