Dovedi noge do savršenstva uz ove jednostavne vježbe

Dio tijela koji vjerojatno najviše 'pati' u karanteni jesu tvoje noge. Nisu naviknule mirovati. Čak i ako si se kretala minimalno, u danu bi napravila više koraka, nego sad

Dovedi noge do savršenstva uz ove jednostavne vježbe

Kako bi održala tonus nogu ili konačno definirala svoje mišiće, uvrsti ove jednostavne vježbe u dnevnu rutinu.

Nisu komplicirane, a sigurni smo da si ih već radila. Ako ne u bližoj prošlosti, onda u školi na satu tjelesnog odgoja. Dobra je vijest da stanice pamte, što znači da ćeš se vrlo brzo prisjetiti kako se rade i ono, još važnije, da će se tijelo u kratkom vremenu vratiti u formu. Čučnjevi uza zid

Ovo su vježbe koje bi trebala svakodnevno raditi želiš li lijepo oblikovane noge i stražnjicu.

Image

Male tajne supermodela: Kako Elle Macpherson održava svoje vitke noge u formi

  • Sumo čučanj


Kada ideš u sumo čučanj izbaci stražnjicu i spuštaj se ravnih leđa prema tlu. Ako imaš uteg koji ti odgovara težinom, uzmi ga u ruke i s njim se spuštaj. Pri spustu aktiviraj trbušne mišiće, pazi da je kralježnica ravna od vrha vrata do trtice. Pazi da ti koljena ne prelaze prste.

Kada dlanovima dođeš do polovice potkoljenica (ako držiš uteg) ili još malo niže ako su ti dlanovi prazni, vrati se u početni stav snagom mišića stražnjice, stražnje lože i trbuha.

Vježbu ponovi 30 puta u svom ritmu i vodi računa da ju pravilno izvodiš. 
  • Gluteus most

Lezi na leđa, na prostirku, opusti ramena, ruke prekriži na prsima, a stopala privuci prema koljenima, kao da želiš raditi trbušnjake. Stopala neka budu lagano razmaknuta, koljena također. 

Donji dio leđa pritisni u prostirku, aktiviraj bedra i gluteuse te zdjelicu pošalji prema gore. Od poda odigni donji i srednji dio leđa. 

Vrlo je važno da prvo dižeš kukove, a zatim leđa. Zadrži kratko poziciju pa se vrati u početnu.

Napravi tri serije od deset ponavljanja.  • Magarac


Stani na sve četiri na prostirku pa prvo desnu nogu pošalji prema stropu pod kutem od 45 stupnjeva. Vrati ju u početnu poziciju, no ne spuštaj koljeno na pod. Pritom pazi da kukovi ostanu na mjestu, paralelni s prostirkom.

Kad podižeš nogu od poda, dovedi je u poziciju u kojoj je u ravnini s leđima, odnosno trupom.

Vježbu ponovi 10 puta desnom nogom pa 10 puta lijevom. Napravi tri serije.

Budeš li svakodnevno radila ove vježbe, rezultate ćeš vidjeti već za mjesec dana i bit ćeš spremna za duge šetnje i trčanje kada završi karantena.