'Do ljeta raketa': Za vitak struk i ravan trbuh redovito jedi ove namirnice

Dovoljne su tek malene preinake u prehrani kako bi u kratkom vremenu vidjela rezultate

'Do ljeta raketa': Za vitak struk i ravan trbuh redovito jedi ove namirnice

Vjerojatno si u proteklih nekoliko mjeseci dobila pokoji kilogram viška. Najčešće se ti kilogrami gomilaju tamo gdje ih najmanje želiš - oko struka. Dolaskom toplijih dana taj je višak pun teže sakriti odjećom, a kad se skineš u kupaći kostim, pomoći više nema. Zato djeluj na vrijeme i iskleši svoju liniju do ljeta.

Dovoljne su male preinake u prehrani i umjerena tjelesna aktivnost kako bi vidjela rezultate - vitak struk, ali i manji konfekcijski broj i manje celulita. 

Image

Najčešće pogreške zbog kojih žene starije od 35 godina imaju trbuščić(FOTO: Pixabay)

Salo oko struka posljedica je konzumacije previše ugljikohidrata, odnosno kalorija koje organizam nema priliku potrošiti. Najteže ga je skinuti jer na trbuhu ima više masnih stanica koje sporije reagiraju na proces razgradnje masnoća, no što je slučaj sa stanicama na drugim dijelovima tijela. 

Kako bi se uspješno riješila sala oko struka i imala vitko tijelo i ravan trbuh prvo što bi trebala napraviti je iz prehrane izbaciti rafinirani šećer i prazne ugljikohidrate, odnosno bijeli kruh i tjesteninu, nezdrave grickalice, slatkiše i gazirane sokove. Tek kada to učiniš možeš planirati dalje. Idući korak je uvrstiti u prehranu namirnice koje će ti pomoći razgraditi masnoće, očistiti crijeva, potaknuti probavu i opskrbiti tijelo svim potrebnim nutrijenitma te što dulje držati te sitom.  U nastavku pročitaj koje su to namirnice.


(FOTO: Pexels)

Image
Image

Voće

Voće je odličan izvor vlakana, a pojačan unos vlakana za posljedicu ima bolju probavu i gubitak suvišnih kilograma. Citrusi obiluju vitaminom C koji je ključan za održavanje imuniteta jakim, ali i za zdravu, lijepu i zategnutu kožu.  Osim toga, istraživanje provedeno na Sveučilištu Arizona pokazalo je dati redovita konzumacija naranči pomaže da tijekom vježbanja, odnosno fizičke aktivnosti, sagoriš 20 posto više masnoća. 
(Foto: Pexels)

Složeni ugljikohidrati

Želiš li u kratkom roku izgubiti kilograme, savjetuje se izbaciti iz prehrane ugljikohidrate,no to i nije najmudriji korak. Puno je bolje zamijeniti ih složenim ugljikohidratima, odnosno proizvode od bijelog brašna, proizvodima od cjelovitog brašna. Na taj način osigurat ćeš tijelu potrebnu energiju i održati inzulin na primjerenoj razini. Osim što nećeš osjećati umor, tvoje tijelo će u ovakvome stanju puno brže topiti masnoće. 

Jogurt

Počni dan zobenim pahuljicama s jogurtom. To je jedan od najzdravijih i najučinkovitijih doručaka kada je o mršavljenju riječ. Jogurt sadrži kombinaciju proteina i ugljikohidrata koja ti pomaže stabilizirati inzulin - hormon koji utječe na metaboličke procese i poručuje tvome tijelu da kalorije pretvara u masti. Drugim riječima - kada je razina inzulina visoka dolazi do debljanja.

Stabilan inzulin - vitka linja

Inzulin ćeš stabilizirati izbacivanjem šećera iz prehrane, uvođenjem u nju složenih ugljikohidrata, redovitom konzumacijom voća i povrća te redovitom tjelovježbom. Osim što ćeš poboljšati zdravlje i učiniti da imaš više energije, u samo par tjedana, ovim načinom prehrane i redovite tjelovježbe, skinut ćeš salo oko struka, ali i smanjiti ga na ostalim dijelovima tijela. Do ljeta možeš biti vitka, ali što je još važnije, osjećati se dobro u svome tijelu. 
(Foto: Pixabay)