Chia tiramisu
Sastojci:
Za kremasti sloj:
250 g mascarpone sira
125 ml vrhnja za šlag
1 žličica ekstrakta vanilije
sjemenke iz jednog štapića vanilije
1 žlica xylitola (ili meda)
Za sloj od kave:
pola šalice jake crne kave
1/3 šalice chia sjemenki
1/3 šalice grčkog jogurta
1 žlica xylitola (ili meda)
Za posluživanje:
30 g kakaa u prahu (nezaslađenog)
Priprema:
Pomiješajte sve sastojke za kremasti dio, te posebno pomiješajte sve sastojke za dio s kavom.
U čaše prvo stavite kremasti dio, pa posipajte malo kakaa u prahu, pa dodajte mješavinu chie i kave. Ponovo posipajte kakaom i nastavite tako slojevati s posipom od kakaa između svakog sloja. Završite s kremastim slojem i za kraj posipajte još kakaom. Ostavite u hladnjaku najmanje 20 minuta prije posluživanja. Desert možete pripremiti i jedan dan unaprijed i ostaviti u hladnjaku.