Cheesecake sladoled na štapiću s borovnicama
Sastojci:
Umak od borovnica:
250 g smrznutih ili svježih borovnica
80 g xylitola
15 ml vode
Cheesecake sloj:
80 ml voce
80 g xylitola
5 ml soka od limuna
5 ml ekstrakta vanilije
150 ml grčkog jogurta
100 ml vrhnja za šlag
180 g krem sira
Orašasti sloj:
30 g sirovih indijskih oraščića
30 g poprženih zobenih pahuljica (izbacite ako jako pazite na UH)
30 g sitno naribanog kokosa
15 g xylitola
5 g kakaa u prahu
Priprema:
Za umak od borovnica: sve sastojke stavite kuhati, i kuhajte nakon što provrije još 5 minuta. Žlicom ili vilicom zdrobite borovnice.
Za sloj cheesecakea: Zagrijte vodu, xylitol, sok od limuna i vaniliju. Maknite s vatre i ostavite da se ohladi 5 minuta. Pomiješajte sadržaj iz posude s grčkim jogurtom, vrhnjem i krem sirom električnim mikserom.
Za orašasti sloj: sve pomiješajte i dodajte 1/4 šalice cheesecake mješavine i dobro promiješajte.
U kalupiće za sladoled na štapiću redom stavite umak od borovnice, pa cheesecake sloj te na kraju orašasti. Ostavite u zamrzivaču barem 6 sati ili preko noći. Nakon sat vremena zamrzavanja provjerite da vam štapić (ako koristite drveni) pravilno stoji.