Fitness
Fitness

Brzo, jednostavno i LCHF: quiche i čoko-tartovi

Brzo, jednostavno i LCHF: quiche i čoko-tartovi
Dva recepta u kojima će svatko uživati!
Quiche sa špekom i cherry rajčicama

Sastojci: 5 jaja 1/2 šalice (1.25 dcl) punomasnog vrhnja za kuhanje 250 g pečenog špeka - tanko narezanog 1 šaka naribanog gouda sira 1 šaka cherry rajčica - prepolovljenih malo soli i papra Po želji dodajte i drugo povrće (brokula, karfiol, špinat, blitva...) Priprema: Zagrijte pećnicu na °C. Umutite jaja s vrhnjem, soli i paprom. umiješajte i naribani sir. Mali okrugli lim obložite šnitama špeka, pa u njega ulijte smjesu s jajima. Na kraju dodajte rajčice te ako je ostalo nasjeckanog špeka. (ili neko drugo povrće ako želite). Pecite oko 25 minuta - sve dok quiche ne porumeni. Poslužite toplo sa salatom.

Mini čoko-tartovi s bademima

(za 12 tartova) Sastojci: 4 velika jaja 250 ml mlijeka 125 ml punomasnog vrhnja za šlag 60 g maslaca - otopljenog 45 g mljevenih badema 55 g xylitola - ili nekog drugo zamjenskog šećera po želji 3 žlice pahuljica (sitno naribanog) kokosa 3 žlice kakao praha 1 žlica chia sjemenki 1 žlica ekstrakta vanilije prstohvat soli Za posluživanje šlag maline Priprema: Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namastite kalup od silikona kokosovim uljem i stavite ga na lim za pečenje. Za tartove izmiksajte sve sastojke dok se ne sjedine u glatku smjesu. Ulijte ravnomjerno smjesu u kalupe i stavite peći dvadesetak minuta. Isprobajte s čačkalicom je li pečeno. Ohladite ih prije posluživanja sa šlagom u malinama.