Brzo, jednostavno i LCHF: quiche i čoko-tartovi

Dva recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF: quiche i čoko-tartovi

Quiche sa špekom i cherry rajčicama

Image



Sastojci:
5 jaja
1/2 šalice (1.25 dcl) punomasnog vrhnja za kuhanje
250 g pečenog špeka - tanko narezanog
1 šaka naribanog gouda sira
1 šaka cherry rajčica - prepolovljenih
malo soli i papra

Po želji dodajte i drugo povrće (brokula, karfiol, špinat, blitva...)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na °C. Umutite jaja s vrhnjem, soli i paprom. umiješajte i naribani sir. Mali okrugli lim obložite šnitama špeka, pa u njega ulijte smjesu s jajima. Na kraju dodajte rajčice te ako je ostalo nasjeckanog špeka. (ili neko drugo povrće ako želite). Pecite oko 25 minuta - sve dok quiche ne porumeni. Poslužite toplo sa salatom.

Mini čoko-tartovi s bademima

Image



(za 12 tartova)

Sastojci:
4 velika jaja
250 ml mlijeka
125 ml punomasnog vrhnja za šlag
60 g maslaca - otopljenog
45 g mljevenih badema
55 g xylitola - ili nekog drugo zamjenskog šećera po želji
3 žlice pahuljica (sitno naribanog) kokosa
3 žlice kakao praha
1 žlica chia sjemenki
1 žlica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Za posluživanje
šlag
maline

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano namastite kalup od silikona kokosovim uljem i stavite ga na lim za pečenje. Za tartove izmiksajte sve sastojke dok se ne sjedine u glatku smjesu. Ulijte ravnomjerno smjesu u kalupe i stavite peći dvadesetak minuta. Isprobajte s čačkalicom je li pečeno. Ohladite ih prije posluživanja sa šlagom u malinama.