Bijela riba na orijentalni način
(Foto: food24.com)
Sastojci:
250 ml kokosovog vrhnja
2 žličice pesta od korijandera
sol i papar
10 ml maslinovog ulja + za posluživanje
2 žličice curry praha
4 fileta bijele ribe (orada, brancin, kovač, zubatac, list, oslić, crveni bodečnjak ...)
500 g špageta od tikvice
Za serviranje:
60 g sirovih indijskih oraščića – nasjeckani, pa poprženi na tavi
45 g kratko poprženog naribanog kokosa
2 zelene chili papričice - tanko narezane
1 šaka nasjeckanog svježeg korijandera
Za umak – pomiješajte kokosovo vrhnje i pesto u maloj posudi na srednje jakoj toplini i kuhajte 8 do 10 min dok se lagano ne zgusne. Začinite po ukusu.
Zagrijte ulje u tavi. Preko fileta ribe posipajte curry prah i pržite 2-3 minute sa svake strane. Začinite solju i paprom.
Izvadite ribu iz tave pa dodajte tikvice i pržite do dvije minute. Začinite po ukusu.
Na tanjur servirajte prvo malo umaka, pa tikvice ponovo malo umaka, na to ribu, posipajte poprženim indijskim oraščićima i kokosom, nasjeckanim čilijem i korijanderom.