Brzo, jednostavno i LCHF: mesna pita, salata od cvjetače i neodoljivi čoko-zalogajčići

Četiri recepta u kojima će svatko uživati!

Brzo, jednostavno i LCHF: mesna pita, salata od cvjetače i neodoljivi čoko-zalogajčići

Keto mesna pita

Image



Sastojci:
½ žutog luka, sitno sjeckan
1 režanj češnjaka, sitno sjeckan
2 žlice maslaca ili maslinovog ulja
500 g mljevenog mesa po želji
sol i papar
1 žlica sušenog origana ili sušenog bosiljka
4 žlice pasirane rajčice
½ šalice vode

Kora:
¾ šalice bademovog brašna
4 žlice sjemenki sezama
4 žlice kokosovog brašna
1 žlica psylliuma u prahu
1 žličica praška za pecivo
1 prstohvat soli
3 žlice maslinovog ulja ili kokosovog ulja
1 jaje
4 žlice vode

Posip na vrhu:
225 g svježeg sira
200 g naribanog topivog sira

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. Popržite luk i češnjak na maslacu ili maslinovom ulju pa dodajte mljeveno meso i nastavite pirjati. Dodajte origano ili bosiljak, te sol i papar po ukusu. Dodajte pasiranu rajčicu i vodu, a nakon što provrije smanjite vatru i kuhajte dvadesetak minuta.
Dok se meso krčka, napravite tijesto. Pomiješajte sve sastojke rukom ili u multipraktiku. Obložite okrugli lim za pečenje (promjera od oko 25 cm) papirom za pečenje i namašćenim prstima utisnite tijesto u lim, napravite tanku koru s podignutim rubovima.
Stavite koru pećni nekih 10- 15 minuta, pa izvadite iz pećnice i dodajte meso. Na kraju posipajte svježim i naribanim sirom. Pecite 30-40 minuta na donjoj rešetki ili dok pita ne postane zlaćane boje. Poslužite sa svježom zelenom salatom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/4