Keto faširanci s kupusom i kremastim umakom od rajčice
(za 4 osobe)
700 g mljevene junetine
1 jaje
85 g mrvljenog feta sira
1 srednja glavica crvenog luka - veoma sitno nasjeckana
pola žličice soli
1/4 žličice mljevenog crnog papra
50 g sitno nasjeckanog peršina
2 žlice kokosovog ulja za prženje
Umak:
3/4 šalice vrhnja za šlag
15 g svježeg peršina sitno nasjeckanog
2 žlice koncentrata rajčice ili ajvara
sol i papar po ukusu
Kupus
700 g kupusa, sitno nasjeckanog
100 g maslaca
sol i papar
Sve sastojke za faširance pomiješajte u velikoj zdjeli i sve dobro promiješajte. Vlažnim rukama oblikujte faširance od smjese (možete i ćufte), pa ih pržite na ulju nekih 10-ak minuta (nekoliko puta ih preokrenite u toku pečenja).
Pred kraj pečenja u tavu ulijte vrhnje i koncentrat rajčice. Promiješajte i ostavite da se kuha nekoliko minuta.Umaku dodajte soli i papra po ukusu. Prije posluživanja umiješajte i svježi peršin.
Sitno nasjeckajte kupus pa ga stavite dinstati na maslac te odmah posolite. Pirjajte kupus po želji dulje ili kraće (može biti i al dente ili pak do kraja kuhan). Na kraju popaprite, pa poslužite zajedno s faširancima.
Ove faširance ili ćufte možete poslužiti i s bilo kojim drugim povrćem: brokulom, špinatom, cvjetačom, keljom...