Juneći stir fry
(za 2 osobe)
2 žličice maslinovog ulja
2 žlice kokosovog ulja
2 žličice protisnutog češnjaka
1 žličica čili paste (ili mljevenog čilija po ukusu)
1 žličica veoma usitnjenog đumbira
250 g junetine (možete koristiti i svinjetinu ili piletinu)
150 g brokule
2 žlice temeljca od govedine (može i biljni ili naprosto voda)
100 g šampinjona, nasjeckanih
pola crvenog luka, nasjeckanog
1/4 šalice klica
soja sosa po ukusu
riža od cvjetače za posluživanje
Na maslinovom ulju tridesetak sekundi pirjajte češnjak, čili i đumbir, dodajte junetinu narezanu na trakice i pržite nekoliko minuta, pa sve prebacite na tanjur. U tavu dodajte kokosovo ulje pa na njemu pržite crveni luk, pa dodajte gljive i pržite nekoliko minuta. Dodajte i cvjetiće brokule te kuhajte još nekoliko minuta dok brokula malo ne omekša. U tavu vratite junetinu i sve dobro promiješajte. Dodajte soja sos po vlastitom ukusu.
Stir fry poslužite s rižom od cvjetače (cvjetaču naribajte ili sameljite u multipraktiku, pa je skuhajte na pari ili nekoliko minuta u mikrovalnoj).