Bez odlaska u teretanu

Evo koje su tjelesne aktivnosti najbolje za učinkovito sagorijevanje kalorija

Ako te muči višak kilograma, isprobaj neke od ovih aktivnosti jer potiču sagorijevanje kalorija. Većinu ih možeš raditi kod kuće

pexels-nathan-cowley-2036998.jpeg
Foto: Pexels

Ako se pokušavaš riješiti viška kilograma, tjelovježba bi trebala biti dio tvoje svakodnevne rutine. Uz redovitu fizičku aktivnosti, kod mršavljenja je ključno i zdravo se hraniti, a pomoći ti mogu i brojni drugi trikovi i zdrave navike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Uvrsti ih u svoju rutinu

9 odličnih trikova za ravniji trbuh – bez dijeta i intenzivnih treninga

Kao jedna od najboljih aktivnosti za sagorijevanje kalorija i skidanje kilograma pokazalo se trčanje. No ako ti trčanje ne odgovara, dobro je znati da postoje i brojne druge aktivnosti koje su jednako učinkovite i donose rezultate. Dobar izbor su HIIT treninzi, plivanje te preskakanje užeta. Navedene vježbe možeš i kombinirati, sve u skladu s vlastitim preferencijama, ali i razinom kondicije.

Nekoliko čimbenika utječe na to koliko ćeš kalorija prilikom vježbanja sagorjeti, a to su:

  • Trajanje treninga
  • Tempo
  • Intenzitet
  • Tvoja tjelesna težina i visina

Općenito, što više težiš, to ćeš više kalorija sagorjeti tijekom treninga. Za najbolje rezultate najbolje je raditi s osobnim trenerom, no ako si to ne možeš priuštiti ili radije želiš vježbati sama, mnogo je onih aktivnosti koje svatko može uključiti u svoju rutinu, a odličan su izbor za sagorijevanje kalorija. U nastavku ti otkrivamo neke od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
1/8