5 trikova uz koje tjelovježba više neće biti dosadna i teška

Znamo, znamo, od previše posla nemaš vremena za vježbanje. Ali ako ti otkrijemo kako ga možeš učiniti zabavnijim, hoćeš li promijeniti svoje mišljenje?

5 trikova uz koje tjelovježba više neće biti dosadna i teška

Kada shvatiš da ti stvari kojima se rekreiraš nisu naporne i donose ti određeni užitak, vjeruj nam da više nećeš preskočiti tih 10 - 15 minuta u danu.

1. Nabavi pedometar

Jedna od stvari s kojima vježbanje može postati zabavno je pedometar. To je mala spravica koja broji tvoje korake, a možeš ga skinuti i kao aplikaciju na svoj pametni telefon. On ti u svakom trenutku pruža uvid u tvoj napredak kroz vrijeme, što je mnogo zabavnije jer ne moraš čekati vidljive rezultate nego samo gledaš kako pedometar računa sve umjesto tebe i govori ti za koliko češ točno vremena određenim tempom doći do željenih rezultata. 

Image

2. Iskoristi psa kao fitness partnera

Vježbanje u paru sigurno je mnogo zabavnije nego vježbanje solo, a još ako ti je partner najdraži četveronožni prijatelj sigurno ti neče biti teško odvojiti par minuta za rekreaciju. Tvoj pas zasigurno žudi za malo trčkaranja i sigurno nebi imao ništa protiv da tebe izvede na trčanje. Vjeruj nam da jedva čeka da prihvatiš njegov poziv. Ako slučajno nemaš psa, ovo je ti je jedan veliki razlog više da ga konačno nabaviš.

3. Ubaci kratku tjelovježbu u uobičajene dnevne obaveze

Nemoj propustiti tjelovježbu samo zato jer ti se neda otići u teretanu. U sve što radiš kroz dan možeš ubaciti malo zdravog razgibavanja. Ako ideš po stepenicama, probaj se vratit malo prema dolje pa ponovo potrčat gore. Ili napravi par čučnjeva ili plenkova do gledaš televiziju. A možeš napraviti i par sklekova držeći se za rub kade kada čekaš da perilica bude gotovoa s vešom.

4. Razmišljaj kao dijete

Vježbanje ne treba biti ono dosadno preznojavanje u teretani ili solo trčanje. Ono može ličiti na dječju igru. jesi li voljela vijaču ili hula hoop kao mala? Odlično, uzmi ih u ruke i kreni se zabavljati. Ako si uživala u igranju loptom ili nekim drugim rekvizitima, kreni s prijateljicama na tenis, košarku ili badminton. Izbori su ti neograničeni.

5. pretvori druženja s prijateljicama u zabavnu rekreaciju

Ako se najčešće nalazite na kavi, većeri ili noćnom izlasku, razmisli o tome da takva druženja povremeno pretvorite u šetnju ili zajeddničku vožnju biciklom. Ako ti i tvoje prijatelji posjedujete role, možete se zajedno vožiti po gradu i istovremeno rekreirati. također možete trčati zajeddno ili sve skupa upisati tečaj plesa. Ma čak je i najobičniji sat aerobika mnogo zabavniji ako su uz tebe tvoje frendice s kojima možeš komentirati zgodnog trenera. Nismo li u pravu?