5 najboljih detoksikacijskih namirnica koje obožavaju Beyonce, Gwyneth Paltrow i Bella Hadid

Poznate pjevačice, glumice i manekenke tvrde kako ove namirnice pomažu s mršavljenjem

5 najboljih detoksikacijskih namirnica koje obožavaju Beyonce, Gwyneth Paltrow i Bella Hadid

Popularne dijete dolaze i odlaze, ali zdrava dijetalna hrana je uvijek zdrava. Ako pokušavaš skinuti koji kilogram, uzmi u obzir neke od ovih namirnica u kojima možeš uživati u potpunosti bez grižnje savjeti.

To čine i brojne slavne glumice i pjevačice! Sastavili smo popis najboljih zdravih namirnica za koje Beyonce, Gwyneth Paltrow,  Alicia Silverstone, Bella Hadid i Anne Hathaway tvrde kako im najviše pomažu izgubiti na težini:

Beyoncé - avokado

Pripremajući se za svoj veliki nastup na najslavnijem svjetskom festivalu Coachella prošle godine, Beyoncé je na Instagramu podijelila nekoliko ključnih detalja iz svoje "raw food" veganske detoksicirajuće prehrane. Ne samo da je potpuno izbacila meso, mliječne proizvode i jaja iz svoje prehrane, već se prebacila samo na sirovu hranu poput avokada na tostu od cjelovitih žitarica kako bi osigurala dovoljno energije za njezine nevjerojatne nastupe.

Gwyneth Paltrow - tikvice

Nikoga ne čudi da slavna glumica koja je pokretačka snaga web magazina Goop voli sve što ima veze s detoksikacijom i pročišćavanjem tijela. Gwyneth Paltrow je tako strastvena kad je u pitanju detoksikacija da je napisala cijelu kuharicu posvećenu tome nazvanu "The Clean Plate" (Čist tanjur). Jedan od njezinih savjeta: zamijeniti povrće koje spada u "noćne sjenke" s tikvicama. Gwyneth osobito obožava vegetarijansku musaku s tikvicama.

"Noćne sjenke" (nightshades) su biljke iz obitelji cvjetnica, Solanaceae. Većina biljaka iz te obitelji nije jestiva ali plodovi i korijenje nekih jest. Neke od najpoznatijih su rajčice, krumpir, patlidžan, paprike, duhan i goji bobice. Sve ove namirnice znaju izazvati upale u tijelu (upale u zglobovima i ostatku tijela) i probavne probleme te reumatski artritis, bolove u zglobovima, sindrom iritabilnog crijeva i autoimune bolesti.

Alicia Silverstone - Mochi vafli

Kao i Paltrow, i Alicia Silverstone napisala je kuharicu pod nazivom The Kind Diet, u kojoj raspravlja o prednostima svoje detoksicirajuće veganske prehrane, za koju kaže da daje neopisivu energiju. Jedna hrana koju si dopušta ujutro su vafli, ali ne klasični. Ona priprema Mochi vafle (od brašna slatke riže) sa sirupom od limuna i oraha koji sadrže daleko više proteina nego neki tipični doručak.

Bella Hadid - povrće, proteini i maslinovo ulje

Supermodel Bella Hadid slijedi detoksikacijski program koji je za nju izradio dr. Charles Passler. Možda misliš kako je njezin ekskluzivni nutricionistički plan samo za vrlo bogate, ali kako je Passler objasnio za portal CR Fashion Book - on je puno pristupačniji od toga. Njemu detoksiciranje znači uklanjanje nezdravih namirnica iz prehrane i zamjenu zdravim namirnicama.

Uklanjanje sve prerađene hrane i fokusiranje na proteine i povrće najbolji je način kako početi u prvih tjedan do deset dana. Dodavanje novih namirnica na sistematični, organiziran način omogućuje pojedincu da prepozna kako pojedine namirnice utječu na njegovo tijelo - škode li mu ili pomažu. Na početku ovog programa prehrane tanjur treba sadržavati tri četvrtine ne-škrobnog povrća, 85 - 150 g proteina i dobru dozu maslinovog ulja.

Anne Hathaway - napitak od kajenskog papra

Anne Hathaway jedna je od nekoliko poznatih osoba koje se oslanjaju na 48-satno čišćenje dr. Hirscha kako bi izgledala što savršenije prije šetnje po crvenom tepihu.

Ovo je zapravo piće koje podsjeća na limunadu i osmišljeno je kako bi smanjilo nadutost i pomoglo da se želudac smanji i bude ravniji. Piće sadrži kajenski papar i javorov sirup, a slavne zvijezde kao što je Hathaway piju 125 ml svakih četiri sata tijekom dva dana.