3 vježbe koje će te spasiti od bolova u donjem dijelu leđa

Nemoj se mučiti s ovim problem. Postoji jednostavno rješenje!

3 vježbe koje će te spasiti od bolova u donjem dijelu leđa

Bolovi u donjem dijelu leđa danas su vrlo šest problem koji najviše osjećamo mi koje moramo sjediti na poslu cijeli dan. Onda još sjedimo dok dođemo kući, i tako pritisak na donji dio leđa prestaje tek tih par sati sna.

Ove 3 vježbe dizajnirane su upravo kako bi riješile probleme svih koji moraju sjediti većinu dana (i većinu svog života, ustvari). Stabilnost kralježnice možeš postići balansiranim radom svih mišića, no najvažniji su oni u području stražnjice i trbušnih mišića, koji će djelovati na slabašne mišiće leđa.


1. Počni tako da ležiš na leđima s jednom nogom ravno, a drugom savini. Stavi ruku iza donjeg dijela leđa, te savini glavu, ramena i vrat istovremeno. Drži se tako 10 sekundi, pa se polagano vraćaj u početni položaj.


2. Lezi bočno sa savijenim koljenima i pridržavaj se laktom. Slobodnu ruku stavi na suprotno rame. Podigni kukove s poda i drži ih tako 10 sekundi.



3.  Klekni rukama i nogama na pod, pa diži lijevu ruku prema naprijed istovremeno dižući desnu nogu. Pobrini se da ti je tijelo izravnato od glave do pete. Drži nogu i ruku u zraku 10 sekundi pa ponovi s drugom rukom i nogom. (pogledaj 6. vježbu u videu)

Image

Pet tibetanaca - vježbe za mladost, dugovječnost i zdravlje

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.