10 proteinskih ideja za doručak i vitku liniju

Ključ za dobar početak dana - zasitan doručak

10 proteinskih ideja za doručak i vitku liniju

Fritata od kelja i crvene paprike

Image


(4 porcije)

Sastojci
1 žlica kokosovog ili ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1/2 šalice nasjeckane crvene svježe paprike
1/3 šalice nasjeckanog luka
3 dulje šnite preprženog špeka, nasjeckane
2 šalice nasjeckanog i obarenog kelja
8 velikih jaja
1/2 šalice običnog, bademovog ili kokosovog mlijeko
Sol i papar po želji

Priprema
Prava fritata mora se zapeći i u  pećnici, no to nije potrebno – možete je samo dobro izdinstati u tavici. Za potrebe recepta držat ćemo se originalne verzije s pećnicom. Zagrijte pećnicu na 200ºC.
U srednje velikoj posudi izmiksajte jaja i mlijeko, te dodajte sol i papar. U tavi (koja može u pećnicu) zagrijte kokosovo ili maslinovo ulje, pa dodajte luk i papriku i dinstajte oko 3 minute. Dodajte i kelj te zajedno dinstajte još nekoliko minuta. U tavu zatim dodajte prethodno popržen špek, pa onda i jaja. Pržite jaja i povrće do 4 minute. Nakon toga fritatu stavite u pećnicu i ostavite da se "zgotovi" još kojih 10-15 minuta (dok lijepo ne porumeni).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
2/7