Edukacija 'Nenasilna komunikacija' uči nas kako jasno izraziti što želimo i trebamo

Možda bi za sebe rekli da nismo nasilni, a navikli smo u govoru koristiti zahtjeve, optužbe i donositi „presude“, riječi koje izgovaramo mogu često dovesti do toga da povrijedimo i sebe i druge… potpuno nesvjesno

kom.PNG

Nenasilna komunikacija (Nonviolent Communication – NVC) , Marshalla Rosenberga je rasprostranjen i prepoznat kao uspješan model komuniciranja utemeljen na empatijskom povezivanju sa sobom i drugima.

Model ima jednostavnu strukturu koja je snažna koliko i jednostavna. Praktičnost i jednostavnost omogućile su veliki broj pristalica, a učinkovitost primjene opstanak i održivost, te je priznat i prepoznatljiv u cijelom svijetu. Može se uspješno primjenjivati ​​u osobnom i profesionalnom životu. Edukacija “Osnove Nenasilne komunikacije” dati će odgovor na pitanja kako očuvati, istaknuti i cijeniti vlastiti integritet i autentičnost, uz istovremeno uvažavanje i razumijevanje potreba drugih.

Možda bi za sebe rekli da nismo nasilni, a navikli smo u govoru koristiti zahtjeve, optužbe i donositi „presude“, riječi koje izgovaramo mogu često dovesti do toga da povrijedimo i sebe i druge… potpuno nesvjesno.

Edukacija je namijenjena svima koji žele unaprijediti svoje komunikacijske vještine, posebne preporuke roditeljima, odgojiteljima, učiteljima, pedagozima, socijalnim pedagozima, psiholozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima, liderima, menadžerima, i svima drugima koji rade s ljudima, ili žele postati treneri Nenasilne komunikacije i širiti ju dalje.

Nenasilna komunikacija otvara puteve da jasno izrazimo što želimo i trebamo tako da uvažavamo slobodu svih uključenih ljudi. Ovakav način komuniciranja skreće pozornost na naše osjećaje i potrebe uz prepoznavanje i poštivanje osjećaja i potrebe drugih.

Na ovoj dvodnevnoj radionici dobit ćete pregled sadržaja Nenasilne komunikacije.

Cjenimo ugodnu grupnu atmosferu, a važno nam je da možete iskusiti teoriju u praksi kroz vježbe u onoj mjeri koliko je vama ugodno. Različiti oblici rada i učenja omogućit će raznolikost.

Na ovoj edukaciji prolazimo kroz četiri koraka Nenasilne komunikacije koje su temelj ovog modela:

–  Opažanje  bez predrasuda (kako promjena perspektive viđenja stvari može olakšati i poboljšati moj život.

Osjećaji (kako osvijestiti i prepoznati vlastite osjećaje.)

–  Potrebe  nas pokreću (osvještavanje univerzalnih potreba koje nas pokreću, motiviraju i uzrokuju naše aktivnosti i reakcije.)

– Kako uputiti  molbu i zatražiti ono što bi nam obogatilo život.

Potpuno izražavanje sebe kroz  4 koraka  (razumijevanje procesa koji se događa u nama vodi ka upoznavanju, razumijevanju i prihvaćanju sebe.)

Ishodi edukacije:

– razumijevanje uzroka problema koji nastaju u komunikaciji sa sobom i drugima

– razumijevanje vlastite emocionalne reakcije

– novi izričajni oblik koji osigurava autentično izražavanje

– unaprijeđenu sposobnost za osviješteno preuzimanje odgovornosti za postizanje vlastite dobrobiti.

Edukaciju vode: Sanjica Ćaćić i Iva Brčić

Datum : 24. 2. i 25. 2. 2024. (subota i nedjelja)

Trajanje 2 dana (od 9 – 17h)

Adresa :  Nova Ves 50, 10000 Zagreb

Kotizacija: 200,00 EUR (Uplatom kotizacije min. 50,00 eur osiguravate  sudjelovanje .)

Sudjelovanje na edukaciji osigurat ćete prijavom, nakon čega ćete dobiti upute za uplatu kotizacije
Zbog ograničenog broja mjesta (12) molimo vas da se na vrijeme prijavite.

Image