Znamo lokaciju gdje će se održati finale Miss Hrvatske

Izbor Miss Hrvatske za Miss svijeta održava se već 27. godinu za redom, ovaj put na Kvarneru

Znamo lokaciju gdje će se održati finale Miss Hrvatske

Zamjenica župana Marina Medarić i direktorica Direkcije izbora Miss Hrvatske za Miss Svijeta Maja Vračarić u Kašetici primorsko-goranskoj potpisale su Ugovor o sponzorstvu ovogodišnjeg izbora koji će se održati u Malom Lošinju na Kvarneru

 „Mi smo danas htjeli spojiti različite ljepote - ljepote djevojaka i ljepote naše županije i proizvoda koje prodajemo ovdje u našoj Kašetici primorsko-goranskoj. Izbor za Miss Hrvatske održat će se u Malom Lošinju, našem šampionu turizma koji će biti jedna velika pozornica na kojoj ćemo prezentirati ljepote naših djevojaka koje ujedno nose i ljepotu grada i županije iz koje dolaze, dok ćemo u svijet poslati jednu promotivnu razglednicu svega onog što se dešava u našoj županiji“ rekla je zamjenica župana Marina Medarić.

Image„Zahvaljujem na gostoprimstvu Primorsko-goranskoj županiji i Malom Lošinju, čast nam je što će tih par dana oči Hrvatske i njenih ljepota biti usmjerene na Mali Lošinj. Tamo će se natjecati 15 finalistica, svaka iz svoje županije. Predstavljat će se i u narodnim nošnjama jer nam je cilj da između ostalog promoviraju svoju županiju i njihovu tradiciju“ rekla je direktorica Direkcije izbora Miss Hrvatske Maja Vračarić.

Tom prigodom ravnatelj Centra za poljoprivredu i ruralni razvoj PGŽ Dalibor Šoštarić upoznao je Miss Međimurske županije Esmeraldu Slaviček i Sisačko-moslavačke županije Helenu Ćatić te ostale prisutne s ponudom autohtonih proizvoda županije. „Kašetica je zajednički projekt Primorsko-goranske županije i naše ustanove. Autohtone proizvode otkupljujemo od naših proizvođača. Naša županija ima 23 jedinstvene autohtone vinske sorte, PGŽ je nekoliko godina ulagala u podizanje trajnih nasada, a ovaj prostor je izrazito pogodan i za razvoj pčalarstva. Imamo preko 90 proizvođača autohtonih proizvoda, a jedini u Hrvatskoj imamo 4 turističke ceste – ceste sira, vina, meda i plodova gorja koje su dodatna turistička promidžba naše županije“ istaknuo je Šoštarić. 

ImageIzbor Miss Hrvatske za Miss svijeta održava se već 27. godinu za redom, a organizira ga Direkcija izbora Miss Hrvatske, a pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, Grada Malog Lošinja, TZ Kvarnera i TZ Malog Lošinja.

Kako Direkcija spaja uvijek kontinentalnu Hrvatsku sa morskom ove godine pripreme će biti u Sisačko-moslavačkoj županiji dok će se finalno natjecanje Miss Hrvatske za Miss svijeta 2019. održat će se 31.8.2019. na centralnom trgu u Malom Lošinju s početkom u 20.20 sati u Primorsko-goranskoj županiji.

ImagePobjednica izbora Miss Hrvatske 2019. snimit će razglednicu za svjetski izbor na raznim lokacijama grada Malog Lošinja te drugim lokacijama naše Županije. Razglednica će biti prikazana na društvenim mrežama Svjetskog izbora za miss svijeta koji će se održati na Londonu, YouTube kanalu, web stranici što broji više milijuna gledatelja po cijelom svijetu.  

Image

Miss Zadarske županije 2019. je Iva Mijolović