POČINJE VLADAVINA VODENJAKA

Vodenjak – godišnji horoskop: 2024. donosi brojne prilike i uzbudljive ljubavne odnose

Doznaj što ti zvijezde predviđaju za ovu godinu. Tvoj vladajući planet, ekscentrični Uran, dva puta će se kretati retrogradno, što će utjecati na područje doma i obitelji

profimedia-0521811221.jpg
Foto: Profimedia.hr

U subotu, 20. siječnja, počinje sezona Vodenjaka, a ljudima rođenima u ovom znaku 2024. donosi priliku za uspostavljanje ravnoteže u različitim životnim aspektima, počevši od osobnih odnosa pa do karijere.

Image
ŠTO NAS OČEKUJE?

Kineski horoskop: 2024. je godina Zmaja - simbola snage, uspjeha i strasti

Godina započinje s tvojim vladajućim planetom, Uranom, a djelovanje ovog planeta signalizirat će da je vrijeme za provedbu značajnih promjena u domu u cilju stvaranja skladnijeg životnog okruženja. Ove promjene nisu samo fizičke, već također odražavaju i tvoj unutarnji rast i evoluirajuću perspektivu o osobnom prostoru i udobnosti.

Kada je riječ o odnosima, važno je pronaći pravu ravnotežu između svoje neovisnosti i otvorenosti za dublje emocionalne veze. Što pak se karijere tiče, 2024. donosi prilike za dokazivanje, ali i kreativnost. U konačnici, ova godina naglašava i važnost brige o sebi usred užurbanog životnog tempa. Detaljnije o tome što te te čeka u raznim životnim aspektima u narednih godinu dana pročitaj u nastavku.

Ljubav i odnosi

Tvoj ljubavni horoskop za 2024. spoj je neovisnosti, sigurnosti i istraživanja, pod utjecajem kretanja Marsa, Venere i Merkura. Godina počinje s izraženim osjećajem neovisnosti u ljubavnom životu, posebno vidljivom oko Valentinova kada Mars ulazi u tvoj znak, dok je Sunce još u Vodenjaku. U ovom ćeš razdoblju vjerojatno malo više cijeniti svoj osobni prostor i autonomiju, čak i ako si u sretnoj vezi. Venera, planet ljubavi, dvaput će 'počastiti' tvoj znak u 2024. godini – prvi put 16. veljače, i zatim ponovno 7. prosinca. Tijekom ovih tranzita osjetit ćeš pojačan osjećaj sreće i sigurnosti u svojim vezama. Značajna promjena vezana uz romantični život mogla bi se dogoditi kada Venera uđe u tvoju sedmu kuću odnosa, 11. srpnja. Taj će ti tranzit omogućiti da se otvoriš dubljim emocionalnim vezama i romantičnim aspektima ljubavi. Zbog djelovanja vatrenog Marsa, ljeto bi moglo biti posebno uzbudljivo.

Image
Foto: Pexels

Karijera

Ova godina donosi ključne prilike za napredak u profesionalnom životu, osobito tijekom Venerina djelovanja u tvom znaku, 16. veljače i 7. prosinca. Ova su razdoblja idealna za traženje unapređenja ili povišice. Venerino prisustvo pojačat će tvoju sposobnost uvjeravanja, čineći ovo savršenim trenutkom da zatražiš ono što želiš. Tvoje komunikacijske vještine bit će vrlo učinkovite kada brbljavi Merkur uđe u znak Riba i tvoju drugu kuću, 23. veljače. U tom periodu bit ćeš izrazito uvjerljiva, a tvoje će riječi imati posebnu moć. Početkom proljeća, djelovanje mladog Mjeseca u znaku Riba motivirat će te da istražiš nove hobije, a možda te i potaknuti da razmisliš o promjeni karijere. Imaj na umu da tvoju snovi ne moraju biti konvencionalni i nemoj se bojati slijediti ih. Proljeće donosi veliki zamah u tvom radu i popratnim projektima, što dovodi do prilično užurbanog i zaposlenog ljeta. U jesen, osobito oko Noći vještica, rezultati tvog truda napokon postaju očiti. Ovaj uspjeh omogućit će ti da proslaviš svoja postignuća.

Image
Foto: Unsplash

Zdravlje i wellness

Početkom godine možda ćeš se osjećati kao da si 'na rubu' zbog retrogradnog djelovanja tvog vladajućeg planeta, Urana. Ovaj period trajat će to 27. siječnja pa iskoristi ove prve tjedne za brigu o sebi i nemoj osjećati krivnju zbog davanja prioriteta vlastitoj dobrobiti. Kada Venera uđe u tvoj znak, 16. veljače, i ponovno 7. prosinca, shvatit ćeš da ti ljubav i novac lakše dolaze. Ovi tranziti također su sjajna prilika da se ponovno posvetiš sebi i svojim prioritetima. Taj je period idealan i za eksperimentiranje s vlastitim izgledom, bilo da je riječ o promjeni frizure ili pak novoj tetovaži. Iako ćeš tijekom ljeta biti zaposlena i zatrpana obavezama, nemoj zaboraviti uključiti wellness rutine u svoj raspored. To će ti omogućiti da se malo opustiš. Početkom rujna, Uran kreće retrogradno pa iskoristi jesenski period za self-care rituale i istraživanje novih oblika wellnessa poput akupunkture ili masaže.

POGLEDAJ VIDEO: PILATES VJEŽBE ZA TRBUH