Zvjezdanova prognoza

Sezona Vodenjaka: Tvoj vladar Uran krenuo je u direktan hod, pa te čeka zanimljivo razdoblje

Što te točno očekuju sljedećih 365 dana, točnije od siječnja 2022. do siječnja 2023., saznaj u Zvjezdanovoj prognozi

Vodenjak godišnji horoskop od siječnja 2022. do siječnja 2023.
Foto: Profimedia.hr

Sretan ti rođendan, ekstravagantna Vodenjakinjo! Jupiter je od ove godine preselio iz tvog znaka i prešao u zonu novca i vrijednosti, što će te sigurno razveseliti. Od siječnja je tvoj vladar, nepredvidljivi Uran krenuo u direktni hod, pa ćeš naći nova rješenja ili raditi na promjenama u domu. Godišnja prognoza ti počinje s retrogradnim Merkurom u tvom znaku, zbog čega si malo zamišljena i sklona auto-analizi.

Po čemu su Vodenjaci posebni

Jedinstvena si i prirodna humanitarka, koji želi svijet učiniti boljim za ljude i više si okrenuti budućnosti nego prošlosti ili sadašnjosti. Iako si prijateljski nastrojena i uživaš u druženjima, ostaješ neovisna u bliskim odnosima. Vodenjacima je lakše voljeti cijeli ljudski rod u cjelini, nego samo jednu osobu. Strah te je gubitka neovisnosti, približiš li se nekom do kraja. U davna vremena je Saturn bio vladar tvog znaka, prije nego je Uran otkriven. Zbog ovog dualnog utjecaja, cijeniš tradicije za koje smatraš da imaju vrijednosti, ali nastojiš promijeniti stvari koje se, po tvojem mišljenju, trebaju mijenjati. Fantastičan si inovator, stvaraš i razvijaš koncepte budućnosti. Živiš po vlastitim pravilima, koja se često razlikuju od općih društvenih. Kritiku nikako ne podnosiš i često na nju reagiraš burno, vjerojatno jer podsvjesno znaš da pogađa na pravo mjesto. Očekuješ da te drugi prihvate kakva jesi jer sve činiš po svojoj volji, zbog čega Vodenjake često nazivaju samoživima. Kao i drugi pripadnici fiksnih znakova, teško se mijenjaš. Namjeravaš li stupiti u brak, izaberi osobu koja je ljubazna, inteligentna i samodovoljna, kao što si i ti.

Image

Rođeni u 1. dekadi (21.-30.1.): Moderni vladar ove dekade je Uran, a onaj drevni je Venera. Venera ti daje šarm, dok ti Uran daje sklonost egzotičnim mjestima, ljudima i iskustvima. Zajedno, ovi planeti povećavaju tvoj magnetizam koji djeluje na različite vrste ljudi. Ove godine, zadrži koncentraciju na jednom cilju dok ga ne ostvariš. Ključni pojmovi: neovisna, kreativna, inteligentna.

Rođeni u 2. dekadi (31.-9.2.): Vladar ove dekade je Merkur, a njegov utjecaj te čini inteligentnom, radoznalom i nemirnom. Potreban ti je harmoničan kućni život izgrađen na temeljima ljubavi, kako bi zaštitila svoje nerve. Ove godine će još biti nekih izazova u vezi doma i obitelji, stoga ostani postojana u naporima i disciplinirana u prednosti svom planu. Ključni pojmovi: komunikativna, znatiželjna, svestrana.

Rođeni u 3. dekadi (10.-19.2.): Moderni vladar dekade je Venera, a onaj drevni je Mjesec. Želja za očuvanjem neovisnosti je tvoj glavni pokretač. Žene, djeca ili hrana mogu biti naročito važni u tvom životu. Problematični odnosi ili pretjerana nestrpljivost mogu dovesti do napetosti. Ove godine, iskoristite prilike za bolju zaradu.

Jupiter je sada u Ribama i tvojem polju novca i vrijednosti do 19. prosinca.

Obično se ova zona veže uz poboljšanje materijalnog stanja, ali samo ako se tvoje vrijednosti odnose na novac i prihod. One, naravno, mogu biti bilo kojeg drugog tipa. Ideja je da nisi opterećena samo financijama, iako Jupiter uvijek djeluje ekspanzivno; ovdje može stvoriti sigurnost kako bi se posvetila i bavila stvarima koje te dublje zadovoljavaju. Ovaj sretni planet će na nekoliko mjeseci ući u tvoju zonu ideja, razmišljanja, stjecanja znanja i vještina, komunikacija, kraćih putovanja te braće i sestara (11.5.-28.10. 2022.), pa možeš proširiti svoje znanje i upoznati zanimljive ljude, ali i upogoniti neke od sjajnih ideja koje imaš. Vjerojatno ćeš se i više kretati, ali ćeš odbaciti i stare obrasce razmišljanja i stavove, te ih proširiti i prihvatiti nove pa ćeš sve bolje razumjeti. U toj zoni Jupiter kreće u retrogradni hod, stoga ćeš ipak morati neke stvari analizirati ili staviti malo na čekanje.

Saturn i dalje ostaje u Vodenjaku i tvojem polju osobnosti i identiteta. I dalje će te činiti ozbiljnijom i zahtijevat će više discipline zbog ograničenja koja donosi, što ti nikako ne voliš. No to može biti i blagoslov, jer ti tako daje priliku za učenje stvari koje su neophodne; opiranje sve samo čini težim za tebe. Uhvati se u koštac s privatnim izazovima smireno i organizirano i strpljivo ih rješavaj – kasnije ćeš shvatiti koliko je to bilo važno.

Uran, Planet probuđenja i ekscentrični vladar Vodenjaka, i dalje se kreće kroz Bika, tvoje polje doma, obitelji, privatnih poslova i jednog od roditelja; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene, nabolje ili nagore, stoga je važno paziti i ne ulaziti u prevelike rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno. Uran simbolizira neočekivane preokrete, iznenadne akcije i neplanirane promjene: na ovom mjestu može govoriti o naglim promjenama u stanovanju, u vezi obitelji ili roditelja. Moguć je neočekivan i uzbudljiv početak nečeg novog, ali i iznenadni razvoj događaja koji te mogu opteretiti najesen. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na pojačavanje mašte i idealizma, kao i na bogate snove, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni novca i vrijednosti, pa je potrebno unijeti više realizma, jer ovaj tranzit pojačava tvoju idealističku stranu. S obzirom da će u sljedećoj godini ovdje boraviti i sretni Jupiter, imat ćeš prilike pokazati pravu snagu svoje maštovitosti i kreativnih talenata, ali drži sve pod kontrolom kako ne bi djelovala konfuzno i nejasno. Mogla bi iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Strijelca do Blizanaca, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Prognoza za 365 dana

Od početka prognoze – 24.1.2022.: Mars je u Strijelcu, zbog čega puno radiš iza scene. Čuvaj se potisnutih frustracija i nekontroliranih ispada. Opuštaj se i nastoj odmarati što više. Sada bi bilo dobro malo usporiti. Dotakni svoju duhovnu stranu; molitva, meditacija, joga, inspirativno čitanje ili povlačenje ti u tome mogu pomoći. Ostani smirena i riješi se svega nepotrebnog. Nakon toga ćeš biti spremna za sljedeće poteze. Imaš li želju za ulaskom u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, najvjerojatnije ćeš biti otkrivena.

25.1. – 5.3.: Mars je u Jarcu zbog čega puno radiš iza scene. Čuvaj se potisnutih frustracija i nekontroliranih ispada. Opuštaj se i nastoj odmarati što više. Sada bi bilo dobro malo usporiti. Dotakni svoju duhovnu stranu; molitva, meditacija, joga, inspirativno čitanje ili povlačenje ti u tome mogu pomoći. Ostani smirena i riješi se svega nepotrebnog. Nakon toga ćeš biti spremna za sljedeće poteze. Imaš li želju za ulaskom u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, najvjerojatnije ćeš biti otkrivena.

6.3. – 14.4.: Dok jeMars je u Vodenjaku, puna si energije, samopouzdana i spremna na nove početke. Promoviraj svoje sposobnosti ili interese, obavljaj privatne poslove ili nastoj ostvariti velike stvari u samostalnom radu. Sada možeš kupiti novu odjeću ili na neki drugi način poboljšati svoju sliku ili način na koji pristupaš novim ljudima ili aktivnostima. Aktivna si fizički, mentalno, duhovno ili emocionalno. Osobe koje srećeš prvi put vide te kao uzbudljivu, energičnu, napornu, aktivnu, seksi, ili agresivnu osobu, ovisno o tvom ponašanju i pristupu. Ako si sklona glavoboljama, izbjegavaj sve što ih izaziva.

15.4. – 23.5.: Dok je Mars u Ribama, tvoje financije i potrošačke navike su u središtu pažnje. Možda imaš troškove koji su viši ili neočekivani. Ovo je dobro vrijeme za rad na budžetu, ostvarivanju prihoda, organiziranju računa ili nalaženju novih izvora zarade ili emocionalne potpore. Možda ćeš doživjeti napad velikodušnosti ili želiš kupiti nove stvari, ali odupri se nagonu za nekontroliranim trošenjem! Do sukoba može doći ne slažeš li se s partnerom oko novca ili vrijednosti.

24.5. – 4.7.: U Ovnu Mars čini tvoj um veoma brzim i aktivnim, dok drugima u komunikaciji nastojiš objasniti i uvjeriti ih u svoja stajališta. Prikupljaš podatke, baviš se mentalnim radom, učiš nove stvari, sređuješ korespondenciju, upoznaješ nove ljude ili ideš na kraća putovanja. Ne budi gruba, naporna ili nepromišljena, zbog čega trebaš paziti i na ponašanje pri upravljanju vozilom. Rodbina i susjedi mogu biti problematični.

5.7.-19.8.: Zbog Marsa u Biku, tvoj dom je mjesto prepuno zbivanja. Možda radiš od kuće, brineš o obitelji ili nekom gostu ili pokušavaš riješiti osobni problem. Budi oprezna sa stvarima koje su oštre, metalne ili vruće. Postoji opasnost od padova, požara, provale, svađe ili nesporazuma.

20.8. – do kraja prognoze : Mars prolazi kroz Blizance i budi tvoje fizičke apetite. Kreativnost je na visokoj razini. Možeš se izraziti kroz ljubav, sportove, hobije, kreativne aktivnosti ili zabavu. Sklona si poduzimanju rizika, zato izbjegavaj opasne aktivnosti, kao što su kockanje, ekstremni sportovi, opasne vježbe u teretani ili seks bez zaštite. Ovaj period često obilježava pokretanje novih kreativnih projekata, ali ostani organizirana. Pazi na impulzivnost. Od 30.10. do 12.1.202. Mars je retrogradan, pa će ti kreativni poslovi biti otežani: imat ćeš povećani pritisak, uz manje učinka. Neke stvari ćeš morati ponovno odrađivati, a posebno pazi na fizičku stabilnost i redovno odmaranje u tom periodu. Nećeš toliko ni uživati u ljubavnim aktivnostima, iako ćeš ih željeti: nisi posve zadovoljna ili si nemirna zbog različitih razloga. Kad Mars opet krene u direktni hod, znat ćeš što želiš u ljubavi.

Image

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 14.1. do 3.2., od 10.5. do 2.6. , zatim od 9. do 30.9. 2022., te od 29.12. do 18.1. 2023. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana, a većina njih se odnosi na tebe i tvoju glavnu vezu. Prva je pomrčina Sunca u Biku (30.4. 22.), a u prvi plan stavlja dom i obitelj. Sljedeća je Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (16.5.), a od tebe traži donošenje odluke u vezi profesionalnih aktivnosti i karijere. Sunčeva pomrčina, opet u Škorpionu, pojavljuje se 25.10., a govori o istoj temi i početku novog ciklusa. Konačno, potpuna Mjesečeva pomrčina se pojavljuje u Biku (8.11.), a u glavnom fokusu su opet dom i obitelj, a sad se od tebe traži rješenje.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećim stranicama.

Ljubav i odnosi

Na početku prognoze Venera, planet ljubavi, boravi u tvojoj zoni skrivenog, gdje je i retrogradna do 29.1. Možda si bila u kontaktu ili razmišljala o bivšem ili si u nekoj tajnoj vezi. Analiziraš što stvarno želiš u vezi, pa u razgovorima ili razmišljanjima kasnije možeš donijeti odluku. Venera u tvoj znak stiže 6.3. i ostaje do 5.4.; čini te još šarmantnijom i privlačnijom. Vrijeme je za modni preobražaj, tretman uljepšavanja i izlaske u kojima ćeš privlačiti poglede. Od 3. do 28.5., ovaj planet pomaže u komunikacijama i kontaktima. Možda ćeš upoznati nekog preko rodbine. Najbolje se osjećaš kod kuće (28.5.-22.6.), kad se prepuštaš neplaniranim i uzbudljivim zagrljajima. Najljepše emocije Venera stvara u polju istinske ljubavi (23.6.-17.7.), zbog čega ćeš više uživati u postojećoj vezi ili naći nekoga tko ti posebno odgovara. Marsov boravak u isto polje (20.8.-25.3.) jača tvoje fizičke apetite; no kreće u retrogradni hod pa ćeš željeti više fizičke strasti, ali nećeš uživati kao inače. Istraživat ćeš što te zadovoljava, zbog čega bi trebala malo stati na loptu.

Prisutnost Venere u zoni rada (18.7.-10.8.) može ti donijeti osobu koju upoznaješ preko posla. Boravak planeta ljubavi u Lavu (11.8.-4.9.) pojačava tvoj interes za bliska druženja; ovo je period kad možeš više izlaziti s partnerom ili naći nekoga tko će te opčiniti. Dubokim seksi vibracijama ovaj planet zaslađuje intimnost (5.-28.9.), a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (29.9.-22.10.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (23.10.-15.11.). Osoba iz kruga prijatelja možda želi biti i nešto više (16.11.-10.12.) ili ćeš pri izlascima šarmirati nekoga tko će privući i tvoj interes. Nakon toga ulazi u tvoju zonu skrivenog (11.12.-3.1. 2023.), pa se možda upuštaš u neki tajni odnos. Od 4-26.1. Venera je opet u tvom znaku: zavodnički sjajiš i posebno si privlačna, što primjećuju svi oko tebe. Ovo je idealno vrijeme za novu garderobu ili posjet kozmetičarki.

Image

Novac i posao

Samim krajem 2021. sretni Jupiter ulazi u tvoje polje novca, pa ćeš u ovoj godini moći ostvariti barem jedan financijski cilj. Nastoj iskoristiti svaku pruženu priliku. Saturn će još skoro dvije godine boraviti u tvom znaku, zbog čega je važno da pažljivo i disciplinirano planiraš, te strpljivo obavljaš sve što zamisliš. Godišnji financijski ciklus ti počinje 18.2. 2022., kad Sunce uđe u znak Riba, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Novac možeš zaraditi radom od kuće (28.5.-22.6.), a vedrinu donosi na radno mjesto (18.7.-10.8.); to je vrijeme kad ti sve ide od ruke, uz naklonost šefova i kolega. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, a naročito između 4.-25.8., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih (zajedničkih) financija.

Veoma je važan dugotrajni boravak Marsa u zoni rada (20.8.-25.3. 2023.) jer ćeš imati povećani pritisak u kreativnim poslovima, a neke ćeš stvari morati ponovo obaviti, vjerojatno dok će biti retrogradan (30.10.-12.1.). Napredovati u svojoj profesiji možeš između 22.10. i 21.11., jer tada Sunce u Škorpionu podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti. Jupiter će nekoliko mjeseci boraviti u polju komunikacija i ideja (3.-28.5. 2022.), što ti stvara prilike za odlične nastupe u kontaktima, prezentacije, učenje i pokretanje ideja.

Image

Zdravlje

Neptunov dugotrajni boravak u zoni novca i vrijednosti, budi idealizam, ali i sklonost nerealizmu, iako sretni Jupiter snažno pomaže na ovom mjestu. Duhovno će te više ispunjavati, no pazi da ne pretjeraš s iluzijama. Svoje projekte nastoj dobro organizirati jer ti je Jupiter uvelike od pomoći u 2022. Ovaj sretni planet djeluje ekspanzivno, pa je jedini problem što može "pripomoći" Neptunu u maštarijama. Mars boravi u zoni kreativnosti i ljubavi veoma dugo (20.8.-25.3. 2023.), a bit će i retrogradan (30.10.-12.1.): ovo je naporan period u kojem se moraš čuvati nervoze i traženja zadovoljstva čak i kad ti to ne odgovara; neki kreativni projekti idu na čekanje ili treba ponoviti već odrađeno.

Nepredvidljivi Uran se i dalje nalazi u polju doma i obitelji, zbog čega može doći do nezgoda ili ozljeda kod kuće ili neugodnih iznenađenja. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Image

Mjesečne prognoze

Image

VELJAČA – Jupiter će ti u 2022. donijeti sjajne okolnosti u prihodima i svemu što smatraš vrijednostima, samo unesi više realizma u planove. Sunce u spoju sa strogim Saturnom u fokusu drži tebe i tvoje planove, a Venera i Mars bude tajne strasti; pusti ljubavnim emocijama da se razmašu, nakon što je završio retrogradni hod Venere. Merkur kreće u direktni hod u istoj zoni unutarnje psihologije i skrivenog (3.), nakon čega otkrivaš neke tajne i razmišljaš puno o svojoj situaciji. Mladi Mjesec (1.) govori o početku novog osobnog ciklusa, sad dok traje tvoje doba. Venerin početak direktnog hoda (28.1.), čisti tvoje razmišljanje kad je riječ o ljubavi, ali i oko novca i vrijednosti. Posebno uzbudljiv dan je 10.; udruženi seksi par Venera i Mars stupaju u sjajan kontakt s uzbudljivim Uranom u zoni doma i obitelji! Ovo su dani kada možeš uživati u kućnoj atmosferi daleko od tuđih pogleda, a sve završava u strastvenom druženju. U vrijeme Punog Mjeseca (16.), partner traži više pažnje ili trebaš donijeti neku odluku u vezi odnosa; ovo drugo je posebno dobro aspektirano zbog sjajnog odnosa s udruženim ljubavnim parom Marsom i Venerom! Od 18., Sunce je u znaku Riba: možeš raditi na godišnjem budžetu, a tvoje financije bit će u središtu pozornosti sljedeća četiri tjedna.

OŽUJAK – Već 2. osjećaš navalu optimizma, jer Mladi Mjesec u spoju s Jupiterom iz zone novca sjajno djeluje na Uran; možda ćeš riješiti pitanje nekretnine. Istovremeno, strastvena aktivnost iza scene ima upliva na zbivanja i razlog su sjajnog uspjeha. No, sasvim je moguće i da je riječ o ljubavi: naime, prisutan je strastveni spoj Venere, Marsa i Plutona u zoni skrivenog, a njihov aspekt s maštovitim Neptunom u Ribama govori o odličnim financijama u 2022. To je dan pun strasti i uspjeha, stoga uživaj! Taj dan se druže i inteligentni Merkur i organizirani Saturn u tvom znaku, zbog čega pa ćeš donijeti čvrstu, pametnu i veoma važnu odluku za sebe. Već sad trebaš zaokružiti ovaj datum na kalendaru. Venera i Mars zajednički ulaze u Vodenjaka (6.), pa tvoj šarm i seksualna privlačnost zrače na sve strane, a apetiti su ti pojačani. Pun Mjesec (18.) u fokus stavlja financije; možda sada rješavaš nešto u vezi doma ili obitelji, puna sigurnosti i unutarnje snage. Ulazak Sunca u Ovna (20.) naglašava komunikacije u sljedećih mjesec dana.

TRAVANJ – Mars i Venera u spoju sa Saturnom govore kako svoju energiju strastveno i s puno energije usmjeravaš na svoje najvažnije planove, a trud koji ulažeš te zadovoljava i rezultatima u prvih nekoliko dana travnja. Mladi Mjesec (1.) najavljuje nove ideje, projekte, odluke i važne kontakte. Venera i Mars ulaze u zonu novca i vrijednosti (6., 15.), gdje se pridružuje sretnom Jupiteru i idealističkom Neptunu, pa ti je ovo životno polje sada veoma važno. Sretni Jupiter se ovdje spaja s maštovitim i duhovnim Neptunom (od 6.) pa će cijeli mjesec biti zadovoljena i tvoja idealistička strana; svoje najvažnije vrijednosti (možda umjetničke) možeš sada ostvariti kroz strast, dobru organizaciju i veliki trud. Merkur i Sunce (11., 19.) ulaze u Bika, stoga si okrenuta kućnim projektima, gdje vodiš ugodne razgovore. Posveti pažnju i dugoročnom planu ili nekom putovanju za Punog Mjeseca (16.). Kraj mjeseca (dani oko 27.) podižu ljubavne emocije na idilične razine, stoga su ovo još jedni dani za pamćenje! Spoj Mjeseca s Venerom, Neptunom i Jupiterom i pridruženi aspekti s Plutonom i Merkurom obećavaju psihološki mir, uspjeh u vrijednostima i sjajna rješenja u vezi doma i obitelji.

SVIBANJ – Mladi Mjesec (30.4.) označava novu fazu u vezi doma (možda početak stanovanja u novoj nekretnini) ili početak stanovanja s nekim. Ovaj sjajan start mjeseca trebaš iskoristiti za postavljenje temelja uspjeha i zadržavanje dobrog raspoloženja cijeli mjesec. Venera ulazi u Ovna (3.) i time donosi svoje ljupke vibracije u kontakte i komunikacije, pa pokazuješ sav svoj šarm. Merkur je retrogradan u polju ljubavi i kreativnosti (od 10.), stoga moraš paziti na moguće nesporazume ili kašnjenja i odgode u projektima. Budi pažljiva i u pregovorima, a dokumente potpisuj samo ako si ih dobro proučila. Pomrčina Mjeseca u Škorpionu (16.), stavlja u fokus karijeru i profesionalne aktivnosti u sljedećih šest mjeseci. U teškom je aspektu sa Saturnom, pa očekuj velike pritiske, ali pomoć stiže od drugih planeta iz zone novca: dobrim promišljanjem i vjerom u sebe, riješit ćeš sve prepreke. Sunce ulazi u Blizance i tvoju zonu ljubavi i kreativnosti (21.), pa je jasno na čemu je fokus u sljedećih 30 dana. Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Bika (23.), zato budi oprezna u razgovorima s najbližima. Jupiter i Mars ulaze u Ovna i tvoje polje komunikacija, ideja, učenja i bliske rodbine (11., 25.), čime ti se otvaraju vrata za širenje uma i znanja. Mladi Mjesec u Blizancima (30.) označava početak nove faze u ljubavnom odnosu (nova veza?) ili kreativnom projektu.

Image
Foto: Pixabay

LIPANJ – Venera je u polju doma, obitelj i privatnih poslova pa se najbolje osjećaš kod kuće, a vjerojatno i preuređuješ ili uljepšavaš svoje gnijezdo. Nakon što Merkur u istoj zoni krene u direktan hod (3.), možeš riješiti eventualne nesporazume s dragom osobom ili radove s kojima je bilo problema. Ponovo ulazi u zonu ljubavi i kreativnosti (13.), pa sad obavi sve što je tražilo reviziju. Pun Mjesec (14.) govori kako se moraš malo posvetiti i prijateljima i izlascima, ne samo partneru. Sunce ulazi u zonu rada i zdravlja (21.), zbog čega se sada više baviš tim temama, najviše od 28., kad se ovdje pojavljuje i Mladi Mjesec. Venera u Blizancima (od 23.) je za tebe jedno od najboljih položaja ovog ljupkog planeta, jer donosi brojne prilike za ljubavne užitke; ako si slobodna, izađi i samo pogledaj tko je sve zainteresiran za tebe. Saturn kreće u retrogradni hod (4.) i od tebe traži više strpljenja zbog ograničenja.

SRPANJ – Merkur se pridružuje Suncu u Raku (5.), zbog čega se baviš svim važnim detaljima ili pregovorima na poslu. Marsov ulazak u Bika (5.) pokazuje da energiju najviše usmjeravaš na poslove u domu. Trebaš posvetiti više pažnje psihološkom odmaranju i duhovnim potrebama u vrijeme Punog Mjeseca (13.), nakon što si u prethodna dva tjedna sve misli usmjerila na rad. Tri dana kasnije, vodiš važne i konstruktivne razgovore u vezi posla i primanja. Sve to dodatno potvrđuje i Venerin ulazak u Raka (18.) pa su odnosi i uvjeti na radnom mjestu sada zaista sjajni! Dolazak Sunca u Lava (22.) prebacuje fokus na partnerske teme. Mladi Mjesec u Lavu (28.) u sjajnom aspektu s Jupiterom upravo govori o početku novog ciklusa u vezi (ili nekog novog?).

KOLOVOZ – Merkur u Djevici (od 4.) traži da se posvetiš proučavanju svih važnih detalja u vezi financijskih obveza. Venera ulazi u Lava (11.) i time donosi najljepše emocije i vedru atmosferu u tvoju glavnu vezu; odlično vrijeme za odlazak na odmor s najdražom osobom! Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) stavlja u prvi plan tvoje potrebe, nakon što si se u prethodna dva tjedna više bavila partnerom. Mars je od 20. u Blizancima, tvojem polju ljubavi, pa su ti apetiti pojačani! Nakon 22., Sunce je u Djevici i time te potpuno okreće dijeljenim resursima, financijama i emocionalnoj potpori. Mladi Mjesec (27.) označava početak nove ciklusa u tim temama.

RUJAN – Merkurova prisutnost u Vagi ukazuje na mogućnost putovanja ili se posvećuješ učenju. Venera se nalazi u Djevici (od 4.) i time zaslađuje intimne odnose i donosi dobre okolnosti u financijske poslove. Pun Mjesec (10.), u fokus stavlja neki trošak. Merkur je od istog dana retrogradan pa pazi da provjeriš sve putne aranžmane, odlaziš li na put. Čak šest planeta je retrogradno pa trebaš pokazati posebnu strpljivost zbog ograničenja i usporavanja aktivnosti. Ulazak Sunca u Vagu (22.) dodatno naglašava važnost obrazovanja i poslova sa stranim zemljama ili izdavaštvom. Mladi Mjesec (25.) označava novi ciklus u tim temama. Retrogradni Merkur se vraća u Djevicu, stoga dobro provjeri sve detalje i podatke u financijama.

LISTOPAD – Šest planeta je retrogradno, zbog čega je sve usporeno, a kod tebe izaziva frustracije, no već 2. se Merkur vraća u direktni hod. Venera je u zoni putovanja i obrazovanja te donosi svoje vedre vibracije u te aktivnosti. Pun Mjesec (10.) u fokus stavlja komunikacije ili odnose s rodbinom. Nakon što Sunce, zajedno sa seksi Venerom, uđe u Škorpiona (23.), okrećeš se ostvarivanju poslovnih i profesionalnih ciljeva. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u polje prihoda pa je sada napredak u tim pitanjima usporen. Ta tema je povezana s Mladim Mjesecom, koja je istovremeno i pomrčina Sunca (25.): karijera i posao bit će u žiži zbivanja u idućih šest mjeseci. Saturn u tvom znaku kreće u direktni hod nakon 23. i polako te oslobađa osobnih ograničenja u djelovanju.

STUDENI – Prvih desetak dana i dalje su važne profesionalne teme i moraš uložiti velike napore kako bi sve obavila. Mars kreće u retrogradni hod u zoni ljubavi i kreativnosti, pa možda osjećaš zasićenje; sve ti se više čini kao obaveza ili jednostavno pretjeruješ s užicima. Kreativnost nailazi na blokade, neusmjerenost ili frustracije zbog nekih ograničenja. Pun Mjesec (8.) posebno je napet i nezgodan: teško dovodiš u ravnotežu obveze prema domu i poslu. Ovo je istovremeno i pomrčina Mjeseca, pa je njen značaj veći i proteže se na šest mjeseci od pojave. Od 15. do 18. pokazuje se da tvoji napori donose novčane plodove, iako retrogradni Mars i dalje stvara neke teškoće. Venera ulazi u Strijelca (16.) i donosi sjajnu atmosferu u druženje s prijateljima, tvoju omiljenu aktivnost. Dan kasnije tu je i Merkur, pa napokon imaš vremena napričati se s dragim osobama ili upoznati nekog novog. Nakon što im se pridruži i Sunce (21.), posvećuješ se svojim ciljevima, planovima i društvenim zbivanjima.

PROSINAC – Venera ulazi u Jarca (11.) pa se možeš prepustiti njegovanju svog duha daleko od svih ili ljubavnim užicima (ili nekom tajnom odnosu?). Pun Mjesec (8.) u spoju je s retrogradnim Marsom u zoni rada i zdravlja, pa to može označavati kulminaciju važnog pitanja u ljubavnom odnosu; nastojte sve riješiti mirno, bez povišenih tonova. Alternativno, možda je riječ o kreativnom projektu. Merkur je u Jarcu i nastojiš istražiti neku tajnu ili vodiš povjerljive razgovore. Oko 21., prepuštaš se iznenadnim užicima kod kuće. Isti dan i Sunce ulazi u Jarca, pa ti je energija na nešto nižoj razini; više se odmaraj i malo povuci u sigurnost doma. Jupiter prelazi u tvoju zonu komunikacija (20.) na godinu dana i svoj ekspanzivni utjecaj donosi u tvoj um, učenje i komunikacije.

SIJEČANJ 2023. – Novu godinu započinješ u pozitivnom ozračju, a kod kuće si uspjela posložiti sve kako si htjela. Duboka psihološka snaga i odbacivanje podsvjesnih tereta omogućava ti da širiš svoj um u 2023. Mladi Mjesec (6.) označava kulminaciju radnog projekta u sjajnom ozračju. Venera je u tvom znaku (4.-26.1.), zbog čega zračiš zavodljivim šarmom; pokloni si novu garderobu ili kozmetički tretman (sniženja su!). Aspekt Venere i Marsa (8.) daje naznake da ćeš uskoro riješiti i nesuglasice u ljubavi. Kreni s promjenama nakon što Mars završi retrogradni hod (12.). Sunce napokon ulazi u tvoj znak (20.), što označava da si ti baterije napunjene: Mladi Mjesec (21.) snažno označava početak nove osobne faze. Ovo je tvoje doba i sada možeš nastaviti s bilo kojim osobnim planom ili projektom. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš li na odgovarajućoj životnoj stazi, napredovati ćeš polako, ali stabilno.