Večera za pet na selu: Žaklinina 'zagorska riba' i mlinci nisu dobro prošli u Istri

U četvrtak navečer u showu 'Večera za 5 na selu' domaćica je bila rođena Varaždinka koja već dvije godine živi u Puli, pa je svojim gostima priredila morsko-kontinentalni jelovnik koji nije naišao na visoke ocjene kandidata.

Večera za pet na selu: Žaklinina 'zagorska riba' i mlinci nisu dobro prošli u Istri

Žaklina Golubić u Istri živi svoj san te se ne planira vratiti u Varaždin jer je u Puli našla svoj mir. Iako se u potpunosti naviknula na život uz more i morsku hranu, Žaklina je svojim istarskim prijateljima htjela pokazati i dio kontinentalne kuhinje. Njezin doček je bio, kako su gosti komentirali, odličan te su se svi dobro zagrijali s domaćom šljivovicom, a nakon toga je slijedilo predjelo – tjestenina s plodovima mora. 

„Nisam ljubitelj zelene tjestenine, ali pojela sam koliko sam mogla, no nije mi bilo ukusno i falio mi je soli“, priznala je Ljubica, a Robert je imao potpuno suprotno mišljenje: „Predjelo mi je bilo odlično, iako prevelika porcija pa sam se morao štedjeti.“

Za glavno jelo Žaklina je pripremila, kako je u šali rekla, zagorsku ribu – teletinu punjenu sa šunkom i sirom, a uz to je kao prilog servirala zagorske mlince. 

Image„Nisam ja za mlince, ja sam za naše domaće tijesto i opet mi fali soli“, kazala je Ljubica, a ovaj put su i drugi bili sličnog mišljenja. 

„Teletina mi je bila zakon, ali nemam naviku jesti paštu uz meso“, izjavio je Miguel kojem su mlinci gotovo isto što i pašta, a to obično jede uz gulaš. 

Žaklina je za desert napravila ledeni vjetar s kojim je Robi bio najviše oduševljen: „Lagan, hladan i osvježavajući!“

Kada je stigao red na ocjenjivanje Miguel je domaćici dao ocjenu 8 jer mu mlinci nisu pasali uz teletinu, a desert mu nije bio kompaktan. Robi joj je također dao osmicu jer mu mlinci nisu bili prikladni prilog za teletinu. Mladen joj je dao ocjenu 6 zbog šlaga u desertu i previše papra u glavnom jelu, a Ljubica joj je dala 5 jer joj predjelo i desert nisu odgovarali. Varaždinka Žaklina nije uspjela osvojiti istarska nepca svojim delicijama pa je zaradila 27 bodova, ali njoj ionako nije stalo do pobjede. 

A hoće li se Ljubici svidjeti Mladenova večera i tko će odnijeti pobjedu u istarskom tjednu – pogledajte petak u 20 sati na RTL-u!