Usporedni horoskop 28.2.2014.

Naš astrolog Zvjezdan vam otkriva koliko ste kompatibilni s partnerom

Usporedni horoskop 28.2.2014.

Zanima li vas koliko ste kompatibilni sa sadašnjim ili potencijalnim partnerom? Ako želite saznati koliko ćete se dobro slagati ili zbog čega izviru problemi u postojećoj vezi, upitajte našeg iskusnog astrologa Zvjezdana, a mi ćemo svaki tjedan izabrati jedan za detaljnu analizu. Potrebni podaci su: mjesto, datum i točno vrijeme rođenja. Upite šaljite na zvjezdan@zena.hr
Mjesečne i godišnje astrološke prognoze za sve znakove te usporedni horoskop piše naš Zvjezdan, astrolog i savjetnik s 30-godišnjim iskustvom.


Talijan u Zagrebu Dečko i ja smo se upoznali na ljetovanju i vrlo brzo se između nas razvila veza. On se ubrzo preselio iz Italije u Hrvatsku gdje sada i živimo. Zajedno smo tek oko godinu i pol dana. Dobro se slažemo skoro u svemu. Kao netipičan par susrećemo se svakodnevno s problemima i situacijama  s kojima se "normalnim" parovi ne susreću: komunikacija na stranom jeziku, učenje novog jezika, život u novoj sredini... Ponekad se čini kako nam to odvlači pažnju od drugih stvari kojima bi trebali nadograđivati i razvijati našu vezu. On je odvažniji, hrabriji i spontaniji od mene. Čak bi želio da se odselimo u neku treću zemlju, a sve naravno u potrazi za poslom i boljim uvjetima za život. Voli putovanja, pivo, dobru hranu i izlete u prirodu. U Italiji je radio kao građevinski radnik, a ovdje je nezaposlen. Ja imam stalan i siguran posao i strah me sve ostaviti. Zanima me u kojem će se pravcu razvijati naša veza i ima li ona smisla? Hoće li nam se strpljenje i trud isplatiti?

Jelena


shimmer fallback


Jelena

shimmer fallback


Giorgio


Zanimljiv ste par, to se može zaključiti već iz same priče, bez gledanja natalnih karata. Tvoj horoskop je vrlo skladan, prepun dobrih planetarnih aspekata. Više-manje ti sve ide od ruke. Jupiter u tvom 9. polju ukazuje na dobro obrazovanje i uspjehe u svemu što ima veze sa stranim jezicima i zemljama i strancima općenito. Nedostaje ti težih aspekata (tzv. "loših"), koji osobi daju više energije u situacijama životnih izazova. Tvoje Sunce ima tek jedan kvadrat s Neptunom što u tvojem slučaju pokazuje tek sklonost malo "čudnim", neuobičajenim romantičnim vezama i sličnom načinu zadovoljavanja tvoje potrebe za ljubavlju. Srećom, u 10. polju karijere, na samom početku Strijelca se na istom stupnju nalaze Mjesec, Mars i Uran u skladnom aspektu sa Suncem i Ascendentom. Rekao bih da svoje izvore energije crpiš upravo iz odnosa Marsa i Urana. Snage za postizanje svojih ciljeva uvijek imaš. Postavljaš svoja vlastitia pravila i ne voliš biti ograničavana. Radiš na tome da dobiješ što više od života i vjeruješ da moraš biti slobodna kako bi postigla ono što želiš. Stoga si nesputana i nekonvencionalna i u ispoljavanju emocija.

Kod tvog partnera je situacija ponešto drugačija. U njegovoj natalnoj karti je prisutno više teških aspekata, konkretno T-kvadrat Sunca, Urana i Jupitera. To ga čini impulzivnim, sklonim radikalnim potezima i donekle nekonvencionalnim. Potrebno je naučiti se strpljivosti i izbjegavanju ekstremnih reakcija. Konjukcija Plutona i Venere govori da će mu intimni osobni odnosi biti veoma važni u životu, rezultirajući u iskustvima koja će ga voditi i na najviše i najniže točke emocionalnog intenziteta. To je u fokusu njegove transformacijske energije koja usmjerava njegov život. Uostalo, potvrdu imamo na vašem primjeru: nakon što ste se znali relativno kratko, odlučio se zbog ljubavi preseliti u drugu zemlju. Upravo su te dvije planete u izazovnom aspektu s njegovim Mjesecom u 3. polju komunikacija. Jasno je da su ga emocije i strast dovele u sadašnji položaj. Ono što je pozitivno kod njega je odličan odnos Sunca i Marsa, te njegovog (i tvojeg) vladara Merkura s Mjesecom. Očito je riječ o vrlo energičnoj i hrabroj osobi, sklonoj rizicima svih vrsta. Uz takve aspekte i dosta volje, u stanju je savladati i naš jezik, te tako premostiti jezičnu barijeru. Najbitnije je da se nauči strpljivosti i kontroli reakcija.

Ono u čemu se najbolje slažete je seksualna strana vašeg odnosa. Egzaktni trigon između njegovog Marsa i tvoje Venere govori u prilog tome. Isti odnos postoji između njegovog Mjeseca i tvojeg Sunca, što je jedan od najznačajnijih faktora za uspješnu vezu ili brak.

Vjerojatno je da ćeš zarađivati više od njega. Smatram da to u današnje vrijeme ne bi trebao biti problem u kvalitetnoj vezi. Jasno je da muški ego to ponekad teže podnosi, ali to nije nešto oko čega se ne biste mogli usaglasiti. Mislim da se mogućnost nekih financijskih gubitaka ili prevare u tvojem horoskopu odnosi na drugu vrstu partnerstava - poslovnih ili od strane prijatelja.

Trebali biste raditi na dubljem emocionalnom sazrijevanju i učenju strpljenja jer bi ponekad moglo doći do nekontroliranih reakcija s obje strane, najviše zbog jakih emocija. Ništa neuobičajeno za odnose nabijene strašću, reklo bi se. Važno je znati da i druga osoba ima osjećajnu stranu. Ipak, smatram da nije riječ o velikim problemima jer ima dovoljno faktora koji govore o kvalitetnom odnosu između vas dvoje.

Trebate li otići živjeti negdje drugdje? Sve zavisi od toga koliko njega muči sadašnja situacija. S obzirom da je sklon naglim odlukama, jasno je da bi bilo dobro da shvati kako bez konkretnog plana i rješenja drugdje možete imati samo teži položaj. Trenutno ne vidim razloga za takav potez, pogotovo što, kako kažeš, ovdje imaš zadovoljavajući posao. Preporučio bih da i dalje razvijate svoju vezu; problem je što će on istovremeno, ukoliko ne nađe posao, postati sve nemirniji. Sumnjam da bi se bilo tko osjećao drugačije na njegovom mjestu.

Ima li to sve smisla i hoće li vam se trud isplatiti, pitaš. Već sama činjenica da si se odlučila javiti nam se, govori da o tome intenzivno razmišljaš i da se kod tebe bude neke sumnje. Za tako nešto bi trebalo napraviti nekoliko godišnjih horoskopa za obje osobe. Ipak, smatram da ste kompatibilni, sve govori o velikom međusobnom privlačenju. Jedini loš aspekt predstavlja kvadrat njegovog Urana i tvoje Venere koji je, naravno, ublažen ostalim dobrim faktorima. Ipak, Uran je vrlo nepredvidljiva planeta koji govori o naglim, često nepromišljenim potezima i postupcima. Iako mislim da bi ti mogla uspjeti bilo gdje, ponovit ću da biste se na takav korak mogli odlučiti samo ako imate jasno rješenje za oboje. Treba uzeti u obzir da je tako energičnoj osobi kao što je on ponekad teško izdržati nerad i neizvjesnost. Što više vremena bude prolazilo, vjerojatno je da će se i on pitati je li učinio pravi potez ili samo gubi vrijeme.

Zato mislim da međusobnu komunikaciju morate držati na visokoj razini. Natalna karta govori kakvi ste došli na ovaj svijet i o okolnostima koje će utjecati na vaše odluke. Ideja života je da se ljudi otrgnu iz ustaljenih načina ponašanja i da se mijenjaju, jasno - na bolje. Kao što znaš, netko ima veće izazove i teže podnosi potrebnu promjenu. U ovom slučaju, to je on. Sklonost naglim odlukama pod jakim emocijama vas je dovelo u sadašnji položaj. Samo o razni svijesti koju ste sposobni ostvariti ovisi kako ćete dalje; osnovne preduvjete imate. Bitno je donositi odluke sa što manjim uplivom emocija, za što biste, kao dvije Djevice, trebali biti sposobni.

Zvjezdan

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.