

Hrvatska gastronomska scena odavno je na dobrom glasu, iako se turisti često žale da je na svakom koraku većinom u ponudi mediteranska i talijanska kuhinja, te da se dobrano treba potruditi kako bi se saznalo gdje se kriju riznice hrvatskih specijaliteta.
Prvo mjesto u odabiru najboljih restorana ove godine osvojio je upravo šibenski Pelegrini, i to već treću godinu za redom. Glavni chef, Rudolf Štefan, sukladno tome, odnio je i titulu najboljeg chefa. Vođeni snažnom strasti i ljubavi prema ugostiteljstvu, hrani, te cjelokupnom gastronomskom iskustvu, kuharski tim ovog restorana uvijek se trudi dodatno usavršavati u svom poslu kako bi vaš doživljaj ovog restorana i lokalnih okusa koje nudi, također postao jednako čaroban i nezaboravan doživljaj. Smješten među šibenskim zidinama, u romantičnom okruženju katedrale sv. Jakova, ovaj restoran vas zasigurno neće ostaviti ravnodušnim.
Restoran Foša zasigurno je jedan od najpoznatijih ribljih restorana u Zadru, ali i u Hrvatskoj. Svojom neobičnom lokacijom, uz same zadarske zidine, tik uz more i luku iz 16. stoljeća, osim gastronomske priče ponudit će vam i romantičan pogled na barke i more. Dizajn interijera savršen je spoj suvremenih trendova i klasičnog dalmatinskog štiha, a jelovnik se bazira na ribljim specijalitetima, uz kruh iz njihove vlastite izrade. U ovom restoranu imat ćete priliku sudjelovati na raznim ekskluzivnim događajima poput festivala vina ili ekskluzivnih večera i radionice/kušaonice vina uz poznate sommeliere, što ih svakako izdvaja kao poseban izbor za svakoga gosta.
Jedna od najromantičnijih i najpoželjnijih hrvatskih destinacija, Rovinj, nudi vam gastronomsku oazu za poželjeti – restoran Monte. Ovaj prestižni restoran smješten je u podnožju crkve Svete Eufemije, a prvi je u Hrvatskoj koji se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom koju je zaradio zahvaljujući predanom radu i trudu chefa, Danijela Đekića. Naime, on je iskoristio priliku i putovao svijetom produbljujući svoja kulinarska znanja i učeći nove tehnike spravljanja jela, poput kuhanja u vakuumu ili tehnike infuzije. Impresivno, zar ne? Ako volite morske plodove i ribu na kojoj se temelji kuhinja ovog divnog restorana, svakako navratite ako ćete biti u prilici posjetiti Rovinj.
Na dubrovačkim zidinama, smjestio se još jedan nagrađivani restoran koji se također može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom. Pod vodstvom chefa Marija Curića, tradicionalna mediteranska kuhinja doživjela je moderne i maštovite pomake koji se idealno slažu s doživljajem večeranja uz pogled na dubrovačku luku.
Za kraj naše top liste ostavili smo restoran na kontinentalnoj lokaciji koji je jako brzo osvojio nepca zagrebačke publike. Naime, govorimo o restoranu Noel koji se smjestio u glavnom gradu Lijepe naše, čiji koncept visoke gastronomije vodi chef Goran Kočiš koji je sa svojim suradnicima u vrlo kratko vrijeme stvorio prepoznatljiv brend u zagrebačkoj regiji. To sve nije ništa čudno ako primijetimo vrlo ugodan dizajn interijera, primamljivi koncept „fine dininga“ i bogatu vinsku kartu s gotovo 400 vrhunskih vina.


Nevidljivi SPF stickovi: Nova generacija zaštite od sunca bez bijelog traga

Najbolji recepti za domaći sladoled od pistacija - od klasične verzije do veganske verzije
