Tajna uspjeha Maje Šuput Tatarinov: Kako je kraljica svadbi postala uspješna estradna poduzetnica

Na Instagramu je prati skoro pola milijuna ljudi, no broj znatiželjnika koji želi znati sve o Maji Šuput Tatarinov daleko je veći. Kako doista izgleda život glazbene zvijezde koja niže poduzetničke uspjehe?

Tajna uspjeha Maje Šuput Tatarinov: Kako je kraljica svadbi postala uspješna estradna poduzetnica

Kroz blještave i manje sjajne trenutke svojeg dana, ali i lude noći - zahvaljujući upravo društvenim mrežama, Maja nas danonoćno vodi. Jer ona je prava tvornica novca, a poduzetnički duh kako kaže ima od rođenja, no istodobno ne srami se priznati da sve što trenutno radi odnosno proizvodi uvelike zahvaljuje suprugu Nenadu koji je velikim djelom zaslužan za uspjeh tvrtke koja gotovo svakog mjeseca na tržište izbacuje neki novi proizvod. Logično, sada je kucnuo čas i za kozmetičku liniju i parfem. Ok, svi znamo da je "Maja do jaja" no čini se da ova Maja uopće ne spava! Brzi tempo pjevačice doista nije lako pratiti, ali njoj iznimno godi. A čini se i njezinu suprugu jer što god dotaknu pretvore u zlato, uvjerila se u to i naša Marija Pajić koja vam ovoga puta donosi nešto drugačiju priču o poslovnoj ženi Maji!

Image

0
(Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL


Kako su izgledali tvoji poduzetnički počeci?

Ne znam kada su bili baš sami počeci, ali uvijek sam imala taj poduzetnički duh mimo pjevanja, jednostavno imam vječno to u sebi. Od toga da sam otvorila plesnu školu kada sam se intenzivnije bavila plesom, itd...Na što god sam trošila vrijeme u životu, bavila sam se time i dalje, nisam ostajala na jednoj aktivnosti i to je to. Jednostavno nikad nisam ostala na samo jednom poslu. Uz sav moj osnovni posao koji je dosta napet, stresan i aktivan, voljela sam uvijek raditi i "sa strane". Konkretno, moj poduzetnički pothvat zvan Majuška je pokrenut prije dvije godine uz i jako sam zadovoljna jer rapidno raste i stalno se nadopunjava.

Po uzoru na Rihannu i Kylie, i ti si svoje ime itekako unovčila – što sve nudiš i što planiraš u budućnosti?

Volim se usporediti s njima jer su obje abnormalno uspješne. Mi smo krenuli prvo u taj segment najmlađih s Majuškom...I to zato što su me stalno zaustavljali na ulici s upitima 'budi mi mama, budi mi sestra, budi mi krizmana i krsna kuma'...Non stop su tražili nešto pa smo eto odlučili mi njima nešto ponuditi. A od samih početaka su me svi nagovarali na kozmetičku liniju. Priprema iste je krenula u siječnju, linija izlazi s 11 proizvoda, a krovni proizvod je moj parfem. Ime brenda je Mashú jer smo to nekako htjeli odvojiti od Majuške. Radi se o vrlo ozbiljnoj kozmetičkoj liniji za žene koje doista cijene kvalitetu. Moram priznati da bi sve bilo puno teže bez mog supruga Nenada. Ja sam kreativa i PR, ali on je operativa i logistika. On je baš potencirao parfem i kozmetiku, a ja sam prezadovoljna kako je ispalo.


Image


(Foto: Srećko Rundić)


Na što si najponosnija kada je u pitanju tvoja poslovna karijera, a na što privatno?

Pa dvadeset godina sam na sceni, nemam neprijatelja, nisam nikome dužna, a nisam s nikim ni u svađi. Suradnike imam iste skoro 20 godina, od menadžerice, benda, zaštitara do stilista, paleta ljudi. Mi smo baš dream team. Sa svima sam dobra ukratko. Nisam stvorila klan da ratujem s ikim, a nitko ne ratuje ni sa mnom. S poslovne strane me bije glas poštenog čovjeka i radoholičarke, a ono što je još važnije, privatno sam ista s istim prijateljima koje poznajem od malena, samo sam nadopunila krug kroz život nekim novim poznanstvima. I dalje, bez obzira na obilan posao, uvijek i uvijek nađem vrijeme za prijatelje i inicijator sam svake zabave. Taj duh me ne napušta.


Image


(Fotot: Petar Glebov/PIXSELL)


Kako si se odlučila uz toliko uspješnu glazbenu karijeru baciti i u poduzetničke vode?

Išla sam na jedan rođendan i nisam znala što kupiti toj curici. Njezini roditelji su mi samo rekli mala non-stop pjeva. Pa sam rekla ok, ajde idem po neki mikrofon. Ponuda je bila tako loša da sam se sablaznila, pa sam jednostavno kupila najbolji od tih svih loših. To dijete je bilo najsretnije ikada, a dobilo je loš mikrofon. Kad smo se vozili kući, rekla sam mužu ideju i on mi je na to rekao: Ti si taj mikrofon trebala imati odavno. I onda mi je to i omogućio. Od ideje do realizacije, prodaja je krvav posao i to će reći svaki poduzetnik. Stvarno smo zastupljeni svuda i mikrofon se prodaje stalno. To baš nikad neću maknuti iz prodaje i to je moj zaštitni znak. Ostali proizvodi su limited edition, mogu ih maknuti, ali mikrofon ne.

Koliko ti je titula „kraljica svadbi“ pomogla ili odmogla u životu?

Kad sam bila mlađa, išlo mi je to na živce i činilo mi se da nitko ne poštuje ovo što radim jer ja radim više koncerata od svadbi, ali bilo je tako malo uspješnih poznatih žena koje pjevaju po svadbama da sam se morala istaknuti. Jedina konkurencija mi je Jole jer ja jednostavno nemam žensku konkurenciju u toj sferi i samim time nije bilo ni teško postati kraljicom. A onda kada su ljudi počeli namještati svadbe po mojim terminima shvatila sam da zapravo radim odlično. Naravno, to je sve odgovaralo mom egu i više ti nije teško to raditi jer da se razumijemo, to je rudnik. Dođeš prije gostiju i odeš zadnji da im uljepšaš taj dan, zbilja krvav posao. Stvarno to radim dobro, trudim se, zvuči čudno ali ja umrem i rodim se na toj bini i sad bi me uvrijedilo da mi kažu da nisam kraljica svadbi.


Image


(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)


Tvoj sektor poslovanja – onaj glazbeni je itekako pogođen ovom pandemijom – pa kako sve proživljavaš i koliko se tvoja svakodnevica promijenila?

Svi smo naravno prestali pjevati u pandemiji. Prvo zbrajaš štetu i misliš si kakav minus kreće, a onda se kao i na sve u životu navikneš jer to je tako u cijelom svijetu. Malo sam se i odmorila. Taj odmor nije bio strašan, prvi put sam se naspavala i čula sebe kako zvučim dok pjevam. Više puta su mi doktori rekli da ću izgubiti glas ako nastavim ovako živjeti. Muž me prvi put čuo da doma pjevušim jer to nikad ne radim koliko sam umorna. Sad sam se do te mjere zaželjela da sam otišla u studio i snimila takvu pjesmurinu, tj dvije pjesme, čak i spot. Baš sam napravila nešto što nisam napravila godinama jer sam konačno imala vremena. Vremena i za viziju i percepciju što želim, a što ne. Nisam kalkulirala je li to dobro. Realno, svako zlo za neko dobro. Da nije bilo korone, ne bi bilo ove kozmetičke linije, a ni parfema sigurno.

Misliš li da ćemo se ikada vratiti na staro?

Pa meni evo sve kreće, a svadbe su uglavnom prebačene za sljedeću godinu. Neke mladenke su i vratile termine što mi je drago, koncerti na otvorenom i to je to. Klubovi su mi još upitni, jedino su turističke zajednice na trgovima otkazale sve nastupe. Sljedeću godinu ćemo valjda past od umora, ali će zato bankovni račun biti bolji.


Kako izgleda tvoj tipičan radni tjedan u normalnim okolnostima?

Ovaj tjedan nisam oka sklopila, ja doslovno nemam život. Snimila sam sve kampanje i spot za koji sam otišla van gabarita i estetskih i financijskih. Nekad sretnem čak i muža, do te mjere nemam vremena. S obzirom na to da neće biti ljetne turneje već samo redovni nastupi, odmorit ću se.

Jesi li ikada osjetila predrasude da te netko tretira kao „samo lijepo lice“? Kako si se nosila s time?

Osjetila sam da me gledaju kako plavuša Barbie izgleda može biti uspješna poslovna žena. Taj pogled koji bi vidjela mi je znao biti ponižavajući. Srećom pa sam verbalno jaka pa taj stav, uglavnom muški, vrlo brzo razoružam. Nije to ništa čudno, to žene trpe non stop, znam toliko pametnih i uspješnih žena i toliko muškaraca koji ne mogu ni upola ostvariti ono što mi možemo.

Kako balansiraš slobodno vrijeme i poslovne obaveze?

Kad god sam slobodna, kad otpjevam, sjedam na prvi avion i vraćam se u zadnji tren kako bi maksimalno iskoristila vrijeme. U Zagrebu idem u teretanu, volim gledati filmove baš jako. Hrana je bitan faktor mog dana, pogotovo večera a moj Instagram mi je Sveto pismo.

Image


(Foto: Filip Kos/PIXSELL)


Koja je tvoja tajna? Je li to neizmjerna podrška tvog partnera koja te čini super ženom ili je tajna u nečem drugom?

Ja sam davno odlučila da nema potrebe da spavam i gubim vrijeme. Volim kad sam produktivna. Mene rad uzbuđuje i najsretnija sam kad radim. Još kad sam zaljubljena i sretna, gdje ćeš više. Ne znam kako mi se dogodilo da sam našla muža koji voli sve kao ja, ono brat po karakteru. Neću ga puno hvaliti, ali ovaj moj muž ima baš divne osobine. Posao je takav, puno putujem, volim hotele, svoj bend, nema tajne. Ili se probudiš i misliš kakav dobar dan ili se probudiš i misliš što sad. To drugo bi me uništilo.

Što te najviše motivira u poslu?

Motivira me aplauz. Uspjeh. Kolege me često pitaju zašto toliko radiš, mene taj ego fura, kad oni ne mogu - da ja mogu. Nije da neću imati za struju, ali volim taj uspjeh, jako je seksi pojam te moći i uspjeha kad ti netko kaže svaka čast. Bolje to nego mogla si bolje.

Image


(Foto: Filip Kos/PIXSELL)


Jesi li ikada pomislila odustati i koji je bio prijelomni trenutak da to ne učiniš?

Ne, nikada ali sam rekla ne mogu više od umora. Ili kad ti se skupi sve pa imaš breakdown jer ti duša spava, ali to brzo zaboraviš. Nikada nisam rekla da neću biti pjevačica.

Mnogi se čude kako se nikada ne umoriš – tko ili što su tvoje baterije?

Umorim se ja milijun puta, ali i dalje imam više energije od ostalih. Pokreće me ta ljubav prema životu. Imam puno energije, kad vidim te cure dvadeset godina mlađe u klubu koje sjednu nakon dvije pjesme, nije mi jasno. Ja sad skačem s lustera, a u njihovim godinama sam bila i Batman i Wonder woman. Pokreće me ta energija i mislim da je sve u glavi. Ili ti se da ili ne, a meni se da.