Suvremena opera Mimi Frédérica Verrieresa ponovno na zagrebačkoj sceni

Opera Mimi slobodna je adaptacija Puccinijeve opera La Boheme.

Suvremena opera Mimi Frédérica Verrieresa ponovno na zagrebačkoj sceni

U petak, 25. i subotu, 26. ožujka ponovno možete pogledati operu Mimi Frédérica Verrièresa pod ravnanjem Darijana Ivezića u režiji Guillaumea Vincenta.

Riječ je o projektu nastalom u koprodukciji pariškoga kazališta Bouffes du Nord i Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Hrvatska premijera predvođena domaćim izvođačima pod ravnanjem Ivana Josipa Skendera u režiji Guillaumea Vincenta održana je 18. siječnja 2016. godine. Novim izvedbama ravnat će Darijan Ivezić, kojemu će to biti dirigentski debi.

Opera Mimi slobodna je adaptacija Puccinijeve opera La Bohème. I ona govori  o umjetnosti, siromaštvu  i ljubavi, iznad svega, ljubavi u svim oblicima, jer svaki lik ima svoju viziju ljubavi koja mu pripada, bilo da je riječ o idealiziranoj emociji, ljubomori, bolesnoj ljubavi ili onoj smrtonosnoj…. Mimi Frédérica Verrièresa nije transpozicija Puccinijeve opere La Bohème; Mimi je djelo otrgnuto iz 19. stoljeća, u želji da zazvuči i odjekne danas i sada. Mimi je sagledana iz dvostruke perspektive, one Puccinijeve koju dobro poznajemo i ove sadašnje, koja je čini našom suvremenicom.


shimmer fallback


Praizvedba djela bila je u Parizu u studenome 2014. godine, u siječnju 2015. u zagrebačkome HNK-u izvedena je s francuskim pjevačima, a od siječnja 2016. predstava se izvodi s hrvatskim pjevačima.

Ansambl suvremene opere koja govori o intenzivnoj, razarajućoj i bezuvjetnoj ljubavi u siječnju je ispraćen ovacijama publike i odličnim kritikama:Sukob staroga i novog, klasike i suvremene glazbe, ideala i realnosti – ne propustite nadolazeće izvedbe ovoga nesvakidašnjeg glazbeno-scenskog djela!

U glavnim ulogama nastupaju pjevači Leon Košavić, Maja Posavec, Mia Domaćina, Đani Stipaničev, Gorana Biondić i Vanda Winter.


Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.